car-831928_1280_800_529Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, dve sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a jedno lice je laške povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 190.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i nepropisne radnje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 41 učesnika u saobraćaju i izdato je 109 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isklјučeno 47 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravlјanja vozilom pre sticanja prava na upravlјanje, 1 vozač zbog upravlјanja vozilom posle isteka važnosti vozačke dozvole i 44 vozača zbog upravlјanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 8 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isklјučena 3 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 neregistrovano vozilo- saopštili su iz Policijske uprave Zrenjanin.