fk-zadrugar_800_577Preključe je  u Lazarevu FK „Zadrugar“ obeležio jubilej 70. godina svog postojanja. Malo fudbalskih klubova u ovoj regiji može da se pohvali takvim legendama kakve ima naš fudbalski klub, uslovima za igru, teren koji ispunjava kriterijume za viši rang.

FK „Zadrugar“ zahvaljujući svojim legendama i poznatim ljudima iz kluba razvio je prijateljske odnose širom naše zemlje i time zadobio veliku čast da pozove fudbalskog velikana kakav je OFK Beograd. Predstavnici OFK Beograda kluba koji postoji još od Kraljevine Jugoslavije ukazali su obostranu čast  da upriliče jedan ovakav jubilej. Nekadašnji petostruki prvak Kraljevine Jugoslavije i petostruki osvajač kupa Kraljevine /SFR Jugoslavije odigrao je prijateljsku utakmicu sa „slavljenikom“ Zadrugarom. U ovoj manje bitnoj rezultatskoj utakmici igrači OFK Beograda slavili su sa 6:0 u vrlo respektabilnom sastavu, dok su za zadrugar nastupali svi trenutni igrači kluba  i svi lazarevački igrači koji igraju za druge klubove u okolini i šire, tačnije napravljena je selekcija Zadrugara.

zuza-1_800_534Posle odigranog meča upriličena je svečana akademija povodom 70. rođendana kluba, a na toj akademiji su bili prisutni i predstavnici OFK Beograda, predsednik kluba Novak Rašić, generalni sekretar Aleksandar Pivić, menađer kluba Ivan Mandić, drakče Dimitrijević i Dražen Dukić šef strikeOFK Beograda.

Pored gostiju  iz Beograda, akademiji su prisustvovali i  predstavnici fudbalskih klubova Begej iz Žitišta, Bilećanin iz Sečnja, Omladinac iz Botoša i predstavnici FK „Zlatica“.

sojka_800_553Od „domaćih“ gostiju odnosno bivših i sportskih radnika, predstavnika uprave, predsednika uprave, predsednika kluba, bivših igrača i svih onih koji su utisnuli svoj doprinos u ovaj klub u ovaj klub i uveličali svojim prisustvom jubilej Arsen Tošić, Jovo Simanić, Danilo Bjelica, Predrag Tomić, Nenad Dajević, prof. Vojkan Vojko Rakić, Rade Rodić, Budimir Cvijetić, Dušan Marinković, Radmilo Stanišić, Momir Bukvić i mnogi drugi, kao i sadašnji predstavnici uprave kluba.

Povodom jubileja, na početku same akademije prikazan je film o FK “ Zadrugar“ iz Lazareva u produkciji Digital Stila iz Zrenjanina u filmu su predstavljeni mnogi detalji u dugogodišnjoj istoriji fudbalskog kluba, a svoj pečat utisnuli su i sagovornici odnosno legende Zadrugara.

U samom obraćanju  predsednik kluba Jovo Žuža zahvalio se svim prisutnim i svim predstavnicima klubova, institucija, posebno predstavnicima OFK Beograda koji su pomogli ovom prilikom klubu sa sportskom opremom, zatim Budimir Cvijetić dopisnik Sportskog žurnala u svom živopisnom govoru dočarao gostima značaj i veličinu Zadrugarai njegovih legendi poput Nenada Bjekovića, takođe i trener Slađan Jeremić Šojka je pozdravio sve prisutne, inače najbolji strelac u isoriji Zadrugara.

budza_800_534Takođe ovom jubileju prisustvovali su i obratili se predsednik FSG Zrenjanina Goran Starčević, sekretar FSG Zrenjanina Miran Pantelić i potpredsednik Sportsog saveza grada Zrenjanina Milenko Cokućin koji je uručiopovelju povodom 70. godina jubileja FK „Zadrugar“ iz lazareva, pored sportsih radnikaovoj svečanosti su prisustvovali i prestavnicilokalne samouprave Grada Zrenjanina,  Mesne zajednice „Lazarevo“ Lazarevo, predstavnici drugih sportskih i društveno kulturnih i institucijalnih udruženja iz Lazareva.