Zrenjanin- Tradicionalna novogodišnja svečana dodela Nagrada Grada Zrenjanina  za 2021. godinu održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće. 

Komisija za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada Zrenjanina, nakon razmatranja prispelih predloga, odlučila je da ove godine dodeli pet pojedinačnih priznanja, u okviru “Nagrade grada Zrenjanina“.

Prestižnu nagradu uručili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić.

„U godini u kojoj nosi titulu “Evropskog grada sporta”, Zrenjanin se odužuje svom najtrofejnijem sportisti tokom 2021. godine, a priznanjem dodeljenom jednom epidemiologu, posredno se zahvaljuje i drugim zdravstvenim radnicima i ustanovama u borbi protiv epidemije izazvane virusom Kovid-19“, rekao  je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura iskoristio je priliku i građanima našeg grada uputio čestitke povodom predstojećih praznika.

 

„Danas smo se prevashodno okupili da čestitamo dobitnicima “Nagrade grada”, ali i da svima vama, i svim građanima Zrenjanina, poželimo, pre svega, dobro zdravlje, svaku ličnu i porodičnu sreću“, rekao je Salapura.

“Nagradu grada Zrenjanina” za 2021. godinu dobili su:

Dr Radivoj Filipov, lekar specijalista epidemiolog, načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, za doprinos u borbi protiv epidemije izazvane koronavirusom;

Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, za doprinos u oblasti muzičke kulture i umetnosti;

Zurab Datunašvili, član Rvačkog kluba “Proleter” i reprezentativac Srbije, svetski i evropski šampion i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, za sportsku afirmaciju “Evropskog grada sporta”;

Ivan Pančić, fotoreporter u penziji, za doprinos unapređenju grada Zrenjanina i sporta u Zrenjaninu, kroz fotografiju;

Vuksan Knežević, pedagog u penziji, za životno delo i doprinos u oblasti literarnog rada i stvaralaštva.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“