twitter-292994_1280_800_533U samo par klikova aplikacije su te koje  nam omogućavaju da od svog mobilnog telefona napravimo uređaj za učenje, posao, zabavu, komunikaciju i ostale svakodnevne aktivnosti.

Pored najpopopularnijih aplikacija kao što su Viber, Instagram ili  Whats Up postoje i mnoštvo odličnih koje mogu biti itekako korisne i interesantne.

Predstavlljamo vam nekoliko besplatnih aplikacija koje će možda i obeležiti ovu godinu kao jedne od najkorisnijih.

1. Google Goggles

Ova aplikacija  funkcioniše po istom principu kao Google naočare. Možete da fotografišete bilo koji predmet, a Google Goggles će analizirati sliku i pokazati vam informacije o tome što se nalazi na slici. Ako, na primer, fotografišete neki automobil, ova aplikacija će vam prikazati detaljne informacije o modelu i proizvođaču vozila za samo nekoliko sekundi.

2. Camera360 Ultimate

icon-1328421_1280_800_533Ukoliko niste zadovoljni kvalitetom svoje kamere, a volite da slikate sve i svašta, ova aplikacija mora da se nađe na vašem telefonu. Uz Camera360 Ultimate možete da poboljšate svoje fotografije koristeći više od 200 filtera i ostale napredne alate jednostavne za upotrebu. Uz ovu aplikaciju bićete zvezda na Instagramu!

3. 7 Minute Workout

Želite da imate savršenu liniju, ili da poboljšate svoju kondiciju? Ova aplikacija je idealna za vas! 7 Minute Workout app vas vodi kroz kratke i efikasne planske treninge za koje je naučno dokazano da pomažu u gubitku težine i kardiovaskularnim funkcijama. Sve to za samo 7 minuta dnevno.

4. Duolingo

Uz Duolingo, na jednostavan i zabavan način savladaćete neki od 9 najzastupljenijih svetskih jezika. Ova aplikacija je zamišljena kao igrica – na početku svake partije dobijate 3 života, a ako ih izgubite morate da ponavljate zadatu lekciju. Koristeći ovu aplikaciju, nećete ni primetiti da učite, a vrlo brzo ćete početi da govorite strani jezik koji ste izabrali.

5. Greenify

Ova aplikacija će vam pomoći da rešite najveći problem sa Android telefonima – trajanje baterije. Iako većina modernih telefona u sebi sadrži opciju za uštedu energije, nju bi trebalo koristiti samo u kritičnim situacijama. Za sve ostale slučajeve, Greenify je tu da reguliše potrošnju baterije prilikom korišćenja drugih aplikacija.

I na kraju preporučujemo svima da instalirate Avast – mobile antivirus i security, on  čuva vaš telefon od virusa i hakerskih napada, a nudi i opciju brisanja sadržaja u slučaju da vam neko ukrade mobilni telefon. Ono što je najbitnije, to je da možete slobodno da surfujete internetom, a da pritom ne ugrozite rad svog mobilnog telefona.