Viber_800_533 Ova mobilna aplikacija osvojila je  ljubav svojih korisnika kod nas kao i širom sveta. Ali, nisu svi upoznati sa svim funkcijama Vibera i kako ih iskoristiti.

Ako vas zanima kako poboljšati rad sa ovom aplikacijom, ovaj članak je za vas.

 

1. Sakrijte status o pregledu poruka.

Da pošiljalac poruke ne sazna da ste pročitali njegovu poruku, uđite u „Podešavanja“, izaberite opciju „Obaveštenja“ i skinite je sa opcije „Prikaži pregled poruke“

2. Sakrijte informaciju kada ste bili na mreži.

Uđite u „Podešavanja“ – „Privatnost“ i isključiti status „Na mreži“. Čak, i ako uđete u Viber o tome niko neće saznati.

3. Ne preopterećujte memoriju telefona.

Glasovne poruke iz četova u Viberu, automatski se čuvaju u telefonu. Da ne preopterećujete memoriju, najbolje ih je obrisati. Uđite u „Podešavanja“ – „Mediji“ i kliknite na „Obriši glasovne poruke“.

4. Sklonite svoju profilnu sliku od nepoznatih korisnika.

Ako ne želite da vašu sliku vide svi korisnici Vibera, udite u „Podešavanja“ – „Privatnost“ i uklonite sa „Prikaži svoju sliku“. Sada, korisnici koji nisu na vašoj listi prijatelja, neće vidjeti vašu sliku.

5. Uklonite status „Koristi aplikaciju“

Još jedna mogućnost: praktično sve aplikacije i igre koje instalirate na telefon, sinhronizovane su sa Viberom. Na taj način one postaju vidljive i za druge korisnike sa vaše liste kontakata. Da isključite ovu opciju, uđite u „Podešavanja“ – „Privatnost“ i isključite opciju „Koristi aplikaciju“.

6.Postavite lozinku.

Ako ne želite na neko čita vaše poruke, možete staviti Viber lozinku. Sam messenger nema takvu opciju, ali ovaj koristan program možete lako preuzeti u bilo kom App Store i instalirati ga za par minuta.