tecnostrutture_final_1-zrenjanin_800_427Zrenjanin- Proizvodni pogon italijanske kompanije “Tehnostruture” u industrijskoj zoni “Jugoistok-Ečka” u Zrenjaninu biće svečano otvoren u subotu, 17. septembra. U prisustvu brojnih zvanica iz Srbije i Italije, pogon će otvoriti ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević.

Kompanija “Tehnostruture” predstavlja deo grupacije „Edil stil“ koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu. U proizvodnom pogonu u Zrenjaninu, kako je ranije najavljeno, proizvodiće se elementi čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodroma, stadiona, velikih tržnih centara i industrijskih objekata. Vrednost investicije je 3,5 miliona evra, a veći deo proizvodnje u Zrenjaninu biće namenjen inostranom tržištu. Investitor je već najavio i dalja ulaganja u našem gradu u iznosu od 6 miliona evra.

“Tehnostruture” je treća velika italijanska kompanija koja će poslovati u Zrenjaninu, uz “Pompeju – Modital” i “Fulgar”, koji su prisutni u zoni “Bagljaš”, odnosno “Jugozapad-Elemir”, od 2007. godine.

Izvor: Grad Zrenjanin