DSC_1264_800_532Zrenjanin- U sali Gradskog Veća danas je potpisan sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina i Univerziteta „Union- Nikola Tesla“.

– Cilj Grada Zrenjanina je da postane Univerzitetski Grad, ali i da studenti koji završe fakultete nađu posao i ostanu u našem gradu. Ovo je jedan od načina na koji grad obezbeđuje  uslove, a to je prisutnost  što više  Univerziteta i fakulteta na našoj teritoriji. Danas smo potpisali ugovor sa „Union – Nikola Tesla “ Univerzitetom i mislim  da je ovo pravo utemeljenje puta da Zrenjanin obezbedi 5000 studenata – rekao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

DSC_1270_800_532-Fakultet   posluje od 2001. godine, akreditovan je i poseduje sve dozvole za rad, što garantuje našim studentima da će diplome biti priznate na tržištu rada Srbije. Kroz brojne poslovno- tehničke saradnje  koje imamo sa partnerima u inostranstvu, obezbedili smo da se diplome naših studenata priznaju i van granica Srbije. Prisutni smo u celoj Srbiji, stojimo na raspolaganju svim mladim ljudima i  svima koji žele da se usavršavaju. Fakultet ima pet smerova, pratimo ono što je potrebno privredi Srbije. Ovde će biti upisano 30 studenata. Vodimo računa o socijalnoj odgovornosti i Univerzitet „Unija- Nikola Tesla“ će stipendirati dva studenta, slabijeg socijalnog stanja, mislimo da time dajemo šansu mladim ljudima da promene nešto u svom životu. Pored ove vrste stipendije, dodeljujemo i stipendiju za najboljeg studenta i  drugu vrstu stipendije  namenjene našim sportistima koje fakultet predstavljaju na  raznim takmičenjima. Ono po čemu je naš fakultet poznat jeste da izlazimo u susret  sportistima , njima se organizuje nastava u onim terminima koji njima odgovaraju i time smo izašli u susret  onim koji naš fakultet prikazuju na najbolji način i najmanje što ovaj fakultet za njega da uradi jeste besplatno školovanje- rekao je profesor doktor Goran Kvrgić dekan fakulteta.