DSC_1126_800_532Zrenjanin je imao tu čast da na Tehničkom fakultetu “ Mihajlo Pupin“ juče ugosti Adrijana Davida  Cheoka, direktora “ imagineering “ instituta iz Malezije i profesora na katedri univerziteta u Londonu.

 

On je pred punim amfiteatrom održao jako zanimljivo predavanje na temu primene interneta u budućnosti. Demonstrirao je uređaj preko koga možete slati zagrljaj dragoj osobi, kao i dodatak za mobilni telefon preko koga možete slati poljubac kao i mnoštvo zanimljivih inovacija.

 

DSC_1131_800_532

Detalj sa promocije uređaja preko kog se šalje poljubac

Trenutno radimo na uređaju koji će moći  putem mobilnog telefona slati i miris, za taj projekat zadužena je kompanija iz Japana i uskoro očekujem prezentaciju- rekao je Adrijan David Cheok.

On je još istakao da je zadivljen energijom studenata u Zrenjaninu, i postavljanjem vrlo zanimljivih pitanja shvatio da raspolažu  odličnim znanjem i inteligencijom.

DSC_1116_800_532Pitali smo ga otkud želja da poseti Srbiju,  na šta je on odgovorio da je razlog tome naš veliki naučnik Nikola Tesla,  kao i saradnja s profesorom i kolegom iz ovog regiona koji u Maleziji treba da radi samnom na jednom istraživanju.

Inače Čeok je održao predavanje u našem gradu bez naknade, iako se u svetu takva predavanja dosta naplaćuju.