dame-biraju-plakat_424_600Komedija „Dame biraju“, u produkciji Altteatar -Sarajevo,biće izvedana u petak, 11. novembra, na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova.

Urađena je po motivima poznatog hit filma – The Full Monty – „Skidanje do kraja“. Reč je o predstavi koja na humoristički način tretira tematiku nezaposlenih mladih ljudi. Režiser predstave Admir Glamočak rekao je da predstava vešto govori o egzistencijalnim pitanjima savremenog čoveka, ali i pokreće na promene.

Besposleni mladići koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvataju taj izazov i počinju mukotrpno da vežbaju sa instruktorokom plesa. Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost. Često taj put, od ničega do nečega, zna biti jako težak i samo oni uporni s jakom voljom ostvare cilj.

Igraju: Emir Fejzić, Enes Salković, Mirza Dervišić, Adnan Goro, Davor Sabo, Amila Terzimehić i Damir Kustura. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od utorka, 1. novembra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 600 a za organizovane posete – 500 dinara.