Pokrajinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ završna je smotra najboljih recitatora Vojvodine i sastavni je deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru.

Ciljevi smotre su da kod mladih neguje estetske i etičke vrednosti koje poezija prenosi, očuvanje i negovanje maternjeg jezika, kao i negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa.

Na pet zonskih smotri: Subotica, Sremska Mitrovica, Čoka, Bač i Kovin, žiri je odabrao recitatore iz tri starosne kategorije: mlađi uzrast (od 1. do 4. razreda), srednji uzrast (od 5. do 8. razreda) i stariji uzrast (srednjoškolci i stariji).

 

Žiri smotre u sastavu: Predrag Momčilović-glumac i profesor na AUNS, Lerinc Timea- glumica i profesorica na AUNS, Ana Leskovac-glumica, Amalija Kovač- novinarka i Danijela Radu- profesorica, proglasiće najbolje recitatore i odabtati devet recitatora iz svake kategorije za Republičku smotru.

 

Organizatori smotre su Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Obrazovno kulturni centar Sečanj.

Manifestaciju sufinansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opština Sečanj.

 

Prateći program: Izložba slika Tanje Nožice – “LEPOTA BANATA” I nastup KUD-a “Vlado Tomanović” iz Sečnja