car-accident-1660670_1280_600_600Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od kojih, dve sa povređenim licima i četiri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 216.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, izvođenje nepropisnih radnji vozilom-jedna, ne ustupanje prvenstva prolaza-dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 18 učesnika u saobraćaju i izdato je 45 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga, 2 vozača zbog ne posedovanja vozačke dozvole i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,29 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila.

Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, kao i iznošenje blata na kolovoz, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju. Pored toga, ovaj period karakteriše pojava magle, kiše i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.