decja-nedelja-2015_337x600Zrenjanin- U saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u okviru Dečije nedelje, tradicionalno organizujkviz za predškolce Šta znaš o bajkama. Kviz će se održati na Dečijem odeljenju biblioteke od 4. do 10. oktobra, učestvovaće predškolci 16 zrenjaninskih vrtića.

 

 

 

 

 

Raspored :

Utorak, 4.10.

9.00     Vila – Zvezdica

10.00   Biberče – Crvenkapa

Sreda, 5. 10.

9.00     Cvrčak – Poletarac

10.00   Leptirić – Sunčica

Četvrtak, 6.10.

9.00     Bambi – Alisa

10.00   Čika Jova Zmaj – Maslačak

Ponedeljak, 10.10.

9.00     Kolibri – Neven

10.00   Snežana – Dečja radost

Tačnan termin održavanja finala kviza u kojem će učestvovati vrtići sa najvećim brojem bodova biće saopšten blagovremeno.

Moto ovogodišnje Dečje nedelje je Neću da brigam, hoću da se igram.

Cilj organizovanja ovakve vrste programa jeste promovisanje knjige i čitanja, kao i namera da se kroz igru i druženje uvidi koliko učesnici poznaju dečiju književnost, svet koji ih okružuje i koliko su spremni da rešavaju zadatke kroz timski rad. 

Početkom svake školske (upisne) godine, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizuje besplatan kolektivni upis predškolaca u Biblioteku, sa osnovnom idejom ranog razvijanja čitalačkih navika, a svoju besplatnu člansku karticu, tradicionalno, dobijaju i prvaci zrenjaninskih osnovnih škola.