dsc_0356_800_532Sport –  Pre početka prvog meča Crvene Zvezde u Regionalnoj ligi na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, u prostorijama Vaterpolo kluba Proleter održana je prva zajednička konferencija za medije V.K Crvena Zvezda i V.K Proleter. 

Konferenciji je prisustvovao predsednik društva  V.K Crvena Zvezda Viktor Jelenić, direktor V.K Crvena Zvezda Igor Milojević  i  V.d. predsednika V.K Proleter Srđan Bogaroški.

– Zahvaljujem se našim prijateljima iz Proletera što su nam omogućili da ovde igramo utakmice Regionalne lige, bilo bi nam drago da Zrenjanin opet postane centar vaterpola, kao što je bio u nekadašnjoj Ex  Jugoslaviji kada sam i ja igrao. Uslovi su odlični, nadam se da ćemo kasnije i prvenstvo ovde igrati i na kraju da se sa Partizanom ovde borimo za prvaka Srbije – rekao je Viktor Jelinić predsednik društva V.K Crvena Zvezda.

Proleter ovim potezom dosta dobija, jer se nakon tri godine vraća u prvu B ligu, to je važno za Zrenjanin da opet dobije prvoligaški status i druga stvar je da će dva do tri igrača iz C. Zvezde igrati za nas. Gledaćemo i kvalitetne mečeve regionale lige, tu su četiri ekipe iz Hrvatske i jedna iz Crne gore. Trening utakmice sa igračima Crvene Zvezde će dosta doprineti igračima Proletera da steknu dodatno iskustvo – istakao je Srđan Bogaroški V.d predsednika V.K Proleter.

dsc_0378_800_532Nakon konferencije odigrana je utakmica prvog kola  Regionalne A2 Triglav  vaterpolo lige između Crvene Zvezde i V.K Šapca. Zvezda je prvi put kao domaćin na Gradskom bazenu pobedila goste iz Šapca rezultatom 9:7.

Crvena Zvezda: Aleksandar Kralj, Petar Jović, Nikola Bursać, Petar Ivošević, Miloš Šuberić, Djordje Ljubenović, Nikola Nikolov, Filip Ćorić, Stefan Ilić, Veljko Tankosić, Dragan Drašković, Branko Peković (kapiten), Stefan Todorovski i Zlatan Nikočević. Trener: Aleksandar Nikolić, Asistent: Aleksandar Filipović.

dsc_0399_800_532Najefikasniji igrač u bazenu bio je Ćorić sa 4 pogotka, Tankosić i Drašković sa po dva  i Ilić  jedan pogodak.