alisa-kockar-fotoPolitika- Demokrate su sredinom leta pokrenule inicijativu direktnih razgovora sa građanima, sa ciljem da se bolje upoznaju i zajedno rade na otkrivanju bitnih problema i ono najvažnije, na njihovom rešavanju.

Odbornica Alisa Kockar se prva osmelila na ovakav korak: „U proteklih dvadesetak dana razgovarala sam sa većim brojem sugrađana koji žive u naselju Dunavska. Kako sami kažu, žive veoma blizu centra, a nedostaje im… sve. Najteže im pada što izgleda da to niko ne primećuje.“Dunavska deli mnoge probleme sa drugim naseljima, od vode do grejanja, ali situacija za mnoge stanovnike ovog naselja odavno je postala kritična.

Jedan od najvećih problema predstavljaju parkirališta, jer nove zgrade neprestano niču, ali bez (dovoljno) mesta za već postojeće brojne četvorotočkaše. U isto vreme, višespratnice su zagradile celo naselje, pa kada padne mrak, čitavo naselje deluje sablasno usled javne rasvete koja je u izuzetno lošem stanju. Putevi i pešačke staze takođe čekaju na svoj red da budu popravljene. Međutim, ono što je najkritičnije jeste komunalna infrastruktura. Odvod kišne kanalizacije ne postoji, dok je vodovodna i kanalizaciona infrastruktura odavno zastarela i spremna je za potpunu rekonstrukciju. Energetska efikasnost zgrada je ispod svakog standarda i program postavljanja izolacije koji bi se ugledao na program koji se sprovodi u susednom Temišvaru bio bi pun pogodak za sve, jer bi doprineo uštedi toplotne energije i smanjenju godišnjih toplotnih gubitaka.

Stanovnicima Dunavske sve ovo i još mnogo toga obećano je još davno, ali oni i dalje čekaju.
„Još jednom pozivam sve građane i građanke Zrenjanina da razgovaramo: u mesnoj zajednici Žarko Zrenjanin na početku svakog meseca, u prostorijama stranke ili putem mejla zrenjanin@ds.org.rs jer… To jeste moj posao. Da razgovaramo i da dogovaramo šta mi kao vaši sugrađani i predstavnici u gradskoj skupštini možemo da učinimo za vas,“ završila je svoje izlaganje Alisa Kockar.