DSC_0210_800_532JUBILARNI KONCERT  KULTURNO UMETNIČKOG DRUŠTVA „ČENTA“

Zrenjanin- U subotu, 5. novembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održan folklorni koncert Kulturno-umetničkog društva „Čenta“ iz Čente. KUD obeležava deceniju uspešne obnove rada posle višegodišnje pauze. Koncert počinje u 19 časova.

Na koncertu će nastupiti reprezentativni ansambl, nekoliko starosnih grupa, uz pratnju sopstvenih orkestara. Stariji dečji i izvođački ansambl ovog društva, poslednjih godina učestvuje na pokrajinskim i republičkim smotrama, a imali su i uspešne nastupe u Rumuniji, Bugarskoj i Italiji.
plakat-srcelomac_396_600FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN – CIKLUS: „DOBA SAZREVANjA“ –FILM: „SRCELOMAC“

U okviru filmskog ciklusa“ Doba sazrevanja“ u sredu, 9. i četvrtak, 10. oktobra emituje se film – „Srcelomac“ (Francuska, Poljska 2016. 83′). Režija: Julija Kovalski Igraju: Liv Engije, Jan Cimer, Andrzej Ćira.

Roza, mlada devojka sa burnim željama upliće se u život poljskog radnika koji je došao u Francusku da traži svog sina. Između ova tri aktera priče polako se stvara ljubavni trougao koji izaziva, malo po malo, preokrete u životu svakog od likova. …Film se prikazuje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan. Ciklus filmova se emituje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

plakatnocna-menazerija-rankovic_400_600IZLOŽBA VLADIMIRA RANKOVIĆA „FRAGMENTI“

Izložba radova Vladimira Rankovića, dobitnika druge nagrade Likovnog salona 30X30 pod nazivom: „Fragmenti“ biće otvorena u petak, 11. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Vladimir Ranković je svoje umetničko istraživanje posvetio odnosu subjekta i prostora. Prostor, privatni/javni, stalni/privremeni, utiče na subjekt i menja ga. Subjekt gradi i razara, menja prostor u kojem boravi, prilagođava ga sebi. Interakcija sa prostorom okupira umetnika i određuje njegovo delovanje koje se ispoljava kroz vizuelne beleške, fotografije, delimične rekonstrukcije… Najviši nivo autentičnosti u odnosu subjekt – prostor, Ranković nudi posmatraču upravo svojim Fragmentima. Delimično ili potpuno zapušteni, odbačeni, Fragmenti, čuvaju i reflektuju njegova sećanja, pružaju presek vremenskih intervala prošlosti. On ih ne ulepšava, ne popravlja, on ih izmešta, konzervira i predstavlja. Njihov broj je ograničen uspehom traganja, njihov izgled je zatečen, određen zaslugom drugih, a Ranković ovde „ništa ne stvara“, već je tu da, kako sam veruje, „posloži, prikaže i ukaže na postojeće, da nešto uobliči i eventualno ga reformuliše“.
dame-biraju-plakat_424_600PREDSTAVA  „DAME BIRAJU“

Komedija „Dame biraju“ /produkcija Altteatar -Sarajevo/ biće izvedana u petak, 11. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova.

Urađena je po motivima poznatog hit filma – The Full Monty – „Skidanje do kraja“. Reč je o predstavi koja na humoristički način tretira tematiku nezaposlenih mladih ljudi. Režiser predstave Admir Glamočak rekao je da predstava vešto govori o egzistencijalnim pitanjima savremenog čoveka, ali i pokreće na promene. Besposleni mladići koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvataju taj izazov i počinju mukotrpno da vežbaju sa instruktorokom plesa. Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost. Često taj put, od ničega do nečega, zna biti jako težak i samo oni uporni s jakom voljom ostvare cilj.

Igraju: Emir Fejzić, Enes Salković, Mirza Dervišić, Adnan Goro, Davor Sabo, Amila Terzimehić i Damir Kustura. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od utorka, 1. novembra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 600 a za organizovane posete – 500 dinara.