Zrenjanin- Muška vokalna grupa „Pannonica“ protekli vikend provela je u Kotoru, gde je učestvovala na horskom festivalu „U jedinstvu, pjesmom srcu“. Festival se održavao od 28. do 30. juna a naša vokalna grupa održala je koncert u subotu 29. juna u Koncertnoj dvorani ( Crkva Svetog Duha) u Starom gradu. Njihove utiske sa Festivala i boravka u Kotoru prenosi nam dirigentkinja Zorica Kozlovački.

„Najvažniji utisak je naravno naše pevanje a ono je bilo izvrsno i zaista smo ponosni na to. Crkva Svetog Duha koja je sada Koncertna dvorana muzičke škole ima toplu, izbalansiranu akustiku u kojoj je pravo zadovoljstvo pevati. Zadovoljna publika nije štedela na aplauzima i pohvalama što nas je motivisalo da pružimo svoj maksimum. Izveli smo izbor najlepših kompozicija iz našeg repertoara, od obrada starogradskih pesama, folklornih, klapskih do popularnih. U drugom delu koncerta nastupio je izvrsni vokalni sastav „Res Miranda“ iz Novog Sada sa kojima smo na kraju otpevali i jednu zajedničku kompoziciju. Svake festivalske večeri uživali smo u svetovnom i duhovnom repertoaru ostalih horova učesnika: Hor hrama Svetog Save – Beograd, Kamerni hor Muzičke akademije Univerziteta – Istočno Sarajevo, Hor Sveti Apostol i Jevanđelista Marko – Podgorica i hora domaćina Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“ (1839)  iz Kotora kojima se zahvaljujemo na pozivu, odličnoj organizaciji i gostoprimstvu. Osim Koncertne dvorane, Festival se odvijao i na otvorenoj sceni na Trgu Svetog Luke i u Crkvi Svetog Nikole. Osim divnih muzičkih utisaka sa Festivala, puni smo i morskih utisaka sa Perasta, obilaska Plave špilje gliserima i posete ostrvu Gospa od Škrpjela. Sa velikim zadovoljstvom smo pevali na trgovima Starog grada za mnogobrojnu turističku publiku. Preplanulim momcima iz Panonike odlično je stajala i nova garderoba kojom smo dodatno osvežili naš nastup.

Posle koncerta u Kragujevcu, Festivala u Krakovu, Zrenjaninu i Kotoru imaćemo kraću letnju pauzu sa nastupima a već s jeseni nas očekuje dosta planiranih aktivnosti. Pre svega se pripremamo za naš Godišnji koncert koji sa velikim zadovoljstvom osmišljavamo za naše sugrađane, učešće na 60. Festivalu umetničkih društava Vojvodine u Rumi i gostovanje u Sloveniji. Odmor od nastupa ne znači i odmor od proba jer marljivo radimo na novim kompozicijama koje će obogatiti naš repertoar.

U Muškoj vokalnoj grupi Pannonica pevaju:

Prvi tenor i solo: Milivoj Adamov, Miloš Gavrilov

Drugi tenor: Goran Mišković, Zvonko Romac i Dejan Krnetić Grebenar

Bariton: Milan Jokić, Robert Hodžić i Aleksandar Milas

Bas: Vladimir Tomić, Milan Milanov

Konferansa: Đorđe Miladinović

Dirigent: Zorica Kozlovački