dsc_1807_800x532Zrenjanin- Nova predstava Dragoljuba Mićka Ljubičića – „Danas nam je divno dno“ odigrana je sinoć u prepunoj sali  Kulturnog centra Zrenjanin. 

Najnovija predstava rađena po tekstu Mićka Ljubičića i Voje Žanetića, u režiji Petra Jovanovića. Igraju: Mićko Ljubičić i Srđan Ivanović.U pitanju je kvazidokumentarna hiperrealistična tragikomedija, kao i dosadašnje predstave Mićka Ljubičića i ova je zrenjaninskoj publici priuštila odličnu zabavu i urnebesan humor puna dva sata.

micko-vucic_800x532  predstava_800x532

Mićko Ljubičić je u razgovoru za portal ZRklik  otkrio mnoge pojedinosti o predstavi.

publika_800x532-Koliko god ova predsatva bila urnebesno smešna, ona je u suštini jako ozbiljna i nosi našu priču o čitavom  društvenom okruženju, upropaštenom, urušenom i nažalost ne do kraja završenom procesu tog urušavanja. Mislim da je veoma važno da se neko osvrne na ovaj način, mi smo se humoristikčo-satirično osvrnuli na to što nam se dešava. Nastavili smo tamo gde je svojevremeno stalo Indeksovo pozorište i spojili sa mojim knjigama Nacionalni park 1 i 2 odakle smo pozajmili likove. Naziv predstave „Danas nam je divno dno“ nam pokazuje da nismo još dotakli dno i ne daj Bože da to ustanovimo, to je jedan kontinuirani proces, to nije opipljivi patos i mislim da će se to pokazati u narednim mesecima, a verovatno i godinama- rekao je Mićko Ljubičić i dodao: Nemamo medijsku podršku, u smislu o ovome se ćuti, samo televizija N1 podržava predstavu, plaše se da rade bilo šta  što ima veze sa Vučićem. Premijer nije reagovao na predstavu, on agresivno i upadljivo ćuti, znam da je primetio, da zna šta se radi, ali reakcije nema.

POGLEDAJTE DEO PREDSTAVE: