SVEČANO OTVARANJE ADAPTIRANOG NAUČNOG ODELJENJA ZRENJANINSKE BIBLIOTEKE

 

Zrenjanin- U četvrtak, 7. marta u 12 časova, Humanitarni fond „Ljilja i Milka Mijatov“ i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ svečano će otvoriti čitaonicu Naučnog odeljenja biblioteke koja je adaptirana zahvaljujući želji i sredstvima koja je obezbedio osnivač Humanitarnog fonda „Ljilja i Milka Mijatov“, gospodina Đura Mijatov.

Humanitarni fond „Ljilja i Milka Mijatov“ postoji od 2007. godine, a od 2009. godine sarađuje sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“. Želja osnivača fonda, gospodina Đure Mijatova, bila je da kroz podršku uspešnim studentima Grada Zrenjanina i promovisanje humanih vrednosti sačuva sećanje na porodicu koju je izgubio, na ćerku Ljiljanu i suprugu Milku.

Od 2007. do 2017. godine, Fond je isplatio, bez dana kašnjenja, 2.205.000,00 dinara na ime studentskih stipendija.
Briga gospodina Mijatova o studentima nastavljena je i kroz želju da, adaptacijom čitaonice biblioteke, budu stvoreni bolji uslovi za učenje i rad.

Na svečanom otvaranju čitaonice Naučnog odeljenja ujedno biće najavljeno otvaranje poslednjeg Javnog poziva za dodelu studentskih stipendija ovog Fonda, a svoje utiske o dosadašnjoj saradnji sa Fondom, osnivačem i bibliotekom izneće i neki od dosadašnjih stipendista.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap