kud-lala1_800x529Kulturno umetničko društvo „Lala“ proslavilo je proteklog vikenda 7. godinu postojanja koncertom pod nazivom „Okreni se moje kolo malo“ održanim u domu kulture u Ečki. Ovim koncertom KUD „Lala“ zatvorio je koncertnu sezonu 2016. godine.

Predstavili su se  publici i pokazali sve ono na čemu su vredno radili u predhodnom periodu. Mladost, entuzijazam, upotpunjeni izvrsnom muzičkom pratnjom, autentičnim kostimom zaslužili su svaki aplauz kojim su nagrađeni.

kud-lala2_800x529Kulturno umetničko drustvo „Lala“ iz Ečke osnovano je sredinom 2009. godine. Nakon dolaska sadašnjeg umetničkog rukovodioca 2014. godine u redove drštva, starija dečija grupa prvi put se plasirala na pokrajinski festival u Backoj Topoli koreografijom igara iz Backe i osvojila bronzanu plaketu, već naredne 2015. godine, ista grupa ponovo je ostvarila plasman na ovaj festival i zapaženim izvođenjem koreografije igara iz okoline Niša osvojila srebrnu plaketu. 2016. godine mlađi dečiji ansambl izborio se nakon opštinskih i zonskih selekcija za učesće na pokrajinskom festivalu i za izvođenje koreografije „Oj garava, garava“ od strane stručnog žirija biva nagrađen srebrnom plaketom.

kud-lala3_800x529Pored toga svoj program ansambli KUD-a „Lala“ prezentovali su publici na mnogim koncertima i festivalima u Srbiji i inostranstu.
Posebno su ponosni na organizaciju koncerata „Sa prijateljima u kolu“ koje organizuju 2 puta godisnje u Ečki i na kojima svaki put ugoste nekoliko ansambala sa kojima sarađuju.

-Smatramo da je ocuvanje narodne tradicije, nematerijalne kulturne baštine naših naroda, njena prezentacija publici i edukacija mladih ljudi o tome veoma značajna i zbog toga ćemo se truditi da i u narednom periodu istrajno, pošteno i sa puno entuzijazma izvršavamo ovaj zadatak- rekao je umetnički rukovodilac igračkih ansambala , Zoran Tošić.