naslovna-radnicki-omladinciSport- U poslednjem 12. kolu jesenjeg prvenstva „OLV Banatska“ omladnci Radničkog osvojili su titulu jesenjeg prvaka pobedivši goste iz Pančeva, ekipu  Dinama 1945 rezultatom 2:1.

 

Utakmicu su gosti odlično otvorili, stvarali su šanse i imali veći posed lopte, a to su krunisali odličnim prodorom i golom Bodlovića u 32. minutu. Nedugo zatim mogli su gosti da povećaju prednost, ali  je šut Vukovića odbranio odlični golman Jevremov. Na odmor se otišlo minimalnom prednošću Dinama.

dsc_1324_800x532U drugom poluvremenu omladinci Radničkog odigrali su za udžbenike, totalno su preokrenuli tok utakmice kao i rezultat. Prvi gol na asistenciju Kovačevića u 52. minutu postiže Jeftić. Nastavljaju da opsedaju gol Dinama i nakon 20 minuta to se isplatilo, Vidić na asistenciju Jeftića u 76. minutu postiže konačnih i na kraju zasluženih 2:1 za Radnički.

 

Na kraju utakmice pitali smo trenera omladinaca Radničkog Darka Tošića o njegovim utiscima nakon ove bitne utakmice?

DSC_0109– U prvom poluvremenu smo slabo ušli u utakmicu, što nas je koštalo primljenog gola. U drugom poluvremenu nakon dogovora u svlačionici, krenuli smo da igramo mnogo bolje i da ličimo na ekipu koja je cele polusezone igrala dobro i osvajala bodove. Zaigrali smo pobednički kao što smo igrali prošle sezone kada smo osvojili kadetsku ligu Vojvodine  i kao plod takve igre postigli smo dva gola i zasluženo pobedili.

Vaši utisci o jesenjoj polusezoni i ekipi koju predvodite?

-Što se sezone tiče mogu da budem zadovoljan, pošto je specifičan rad u omladinskoj selekciji jer dosta igrača konkuriše za prvi tim i tokom sezone retko kad smo mogli kompletni da odigramo jednu utakmicu. Na kraju s obizirom na sve ove okolnosti mogu da budem prezadovoljan svojom ekipom.

Koji su planovi za dalji tok takmičenja?

-Sada nam sledi mali odmor od 7-10 dana i potom nastavak treninga smanjenim intezitetom. Akcenat će biti stavljen na radu u teretani, kao i na poboljšanju individualne tehnike igrača. Januara nas očekuju nove pripreme kao i trenažni ciklus za drugi deo sezone. Imamo još dva kola da odigramo u Banatskoj i ako odigramo kako treba izborićemo plasman u plej-of, što je i naš cilj. U plej-ofu ćemo probati da ponovimo prošlogodišnji uspeh kada smo bili prvaci  Vojvodine u konkurenciji kadeta.

Ove godine igramo u konkurenciji omladinaca gde prava nastupa imaju igrači  rođeni 1998 godine  i mlađi. Mi imamo svega dva igrača u uzrastu 1998 god., a ostali su 1999 godište i  time bi podvig osvajanja lige bio još značajniji. Kruna celokupnog rada ove generacije bila bi osvajanje Vojvođanske lige i plasman u Kvalitetnu ligu Srbije, a to bi bila prava uvertira za ulazak ovih momaka u seniorski fudbal.

FK Radnički Zrenjanin: Jevremov. S, Jevremov. J, Milekić, Bjelica, Šemić, Vlaučin, Kovačević, Zakić, Dačaj, Jeftić, Barišić, Vidić, Ramadani, Miljuš, Obradović, Cvijetić i Obradović. Trener: Darko Tošić.

FK Dinamo 1945: Lapić, Nikolić, Jovković, Amerijan, Kastratović, Javor, Vuković, Jevtić, Lazinica, Bodlović i Terzić. Trener: Nešković Zoran.

zoki_800x532  kovacevic-2_800x532

dsc_1342_800x532  zakic_774x600

jevremov_800x532  dsc_1322_800x532