naslovna-sa-rotacijom_800_532Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se četiri saobraćajne nezgode, od kojih, jedna sa poginulim licem, dve sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 33.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine uslovima saobraćaja i stanju puta-dve, pogrešnog izvođenja radnji vozilom-jedna i ne zaustavljanje vozila ispred obeleženog pešačkog prelaza-jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 14 učesnika u saobraćaju i izdato je 49 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 6 vozača, od toga, od toga 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 2 vozača zbog ostalih vrsta isključenja. Jedan vozač zadržan u trajanju od 48 časova, zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog tehničke ne ispravnosti vozila.

Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, kao i iznošenje blata na kolovoz, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju. Pored toga, ovaj period karakteriše pojava magle, kiše i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.