pijanino-scholze_450_600Zrenjanin- U muzičkoj školi „Josif Marinković“ pre izvesnog vremena stigao je pijanino marke “Scholze“. Ovaj pijanino nalazi se u učionici broj 32 u kojoj se održava nastava gudačkih instrumenata, konkretno violončela i kontrabasa. Pijanino će se koristiti kao nastavno sredstvo bez kog ne bi bilo moguće ostvarivati klavirsku saradnju za učenike koji sviraju pomenute instrumente, pa je s tim u vezi nabavka ovog pijanina od velikog značaja za muzičku školu.

Sredstva za nabavku ovog instrumenta dobijena su po osnovu Konkursa za finansiranje i sufinansiranje nabavke opreme za škole osnovnog obrazovanja i vaspitanja i škole srednjeg obrazovanja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu. Uz veliku zahvalnost koju dugujemo Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine, ubeđeni smo da će nabavka pijanina “Scholze“ ostvariti dugoročne pozitivne efekte, te da će zbog toga nastava u Muzičkoj školi “Josif Marinković“ biti još kvalitetnija, a učenici još uspešniji.

bubanj-yamaha_450_600Krajem prošle godine muzička škola je postala bogatija za još dva nova instrumenta: električni klavir marke “Kawai“ i bubnjeve marke “Yamaha“. Ovi instrumenti trenutno se nalaze u učionicama broj 7 i 8 i koriste se u cilju poboljšanja kvaliteta nastave solfeđa i udaraljki, ali će se takođe koristiti i prilikom nastupa naših učenika van škole, u salama i na otvorenim prostorima širom Zrenjanina.

Direktor Muzičke škole, Danijela Radaković Derikrava se zahvalila Gradu Zrenjaninu koji im je pružio finansijsku pomoć za nabavku ovih instrumenata i dodala da sa ponosom može konstatovati da naša okolina “ima sluha“ za potrebe mladih talenata, kao i za budućnost kulture i obrazovanja.