dsc_0416_800_532_800_532Zrenjanin- Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ danas je obeležila 121. godišnjicu od početka rada na sadašnjoj lokaciji. Svečanosti je prisustvovalo mnogo lekara, medicinskog i nemedicinskog  osoblja, kao i predstavnika lokalne samouprave.

-Danas obeležavamo 121. godišnjicu postojanja opšte bolnice u Zrenjaninu. S obzirom na svetlu tradiciju naše bolnice, koja je uvek bila lider  u pružanju zdravstvene zaštite u Srednjebanatskom regionu. Mi smo dužni da pratimo tu lidersku poziciju, naučna dostignuća, da razvijamo nove tehnologije bez obzira na situaciju koja nas okružuje. Dužni smo da obezbedimo maksimalno funkcionisanje  zdravstvene zaštite u to ime i najavljujem otvaranje angio sale. Pripreme su u toku dva lekara, jedna instrumental sestra, dva rengen tehničara i jedna medicinska sestra poslati su na obuku na institutu u Sremskoj Kamenici, a do kraja obuke će biti i gotova sala, tako da oćekujemo da ćemo maja meseca otvoriti salu-rekao je direktor  bolnice “ Đorđe Joanović“, dr Jovan Sekulić.

Svečanosti je  prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je tom prilikom rekao:“Građani Zrenjanina i okolnih opština su za izgradnju nove bolnice izdvojili čak 50 miliona evra, u pet ciklusa samodoprinosa. Sve može da funkcioniše još bolje, da liste čekanja na pojedine preglede moraju da se smanje, a siguran sam da ćemo efikasnijim radom, pre svega, menadžmenta bolnice, moći da se pohvalimo i tim rezultatima u narednom periodu. Sigurno i da je sjajna vest što će naša bolnica uskoro dobiti i angiosalu za lečenje kardio-vaskularnih bolesti. Mi ćemo se svakako truditi da ona funkcioniše što je moguće bolje, sa kvalitetnijim uslugama, da naši građani koji u nju dolaze što brže pređu preglede i dobiju kvalitetnu uslugu.“