naslovna_800_532Zrenjanin- U Baroknoj sali Gradske kuće danas je održana svečana dodela nagrada  „Press Vitez 2016“. Ove godine u konkurenciji je bilo 130 autora koji su se takmičili u glavnim kategorijama dokumentarnog i informativnog programa, ali i u potkategorijama novinari, snimatelji, montažeri, radio, omladinci.

Domaćini jedanaeste dodele nagrada bili su gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić i  predsednik Festivala, Igor Aleksić.

Žiri jedanaestog festivala  TV minijatura PRESS VITEZ 2016 dodelio je sledeće nagrade:

pobednik_800_532DOBITNICA NAJVEĆEG PRIZNANJA TV FESTIVALA PRESS VITEZ, GRAN PRIA, zaslužno je pripala JOVANI DŽINIĆ.

Jovana Džinić uradila je minijaturu „Neka ćute nanule“, priču o  baka Julki je starici koja od četvrte godine boluje od paralize i zato je noge zamenila rukama koje obuva u nanule, kako bi se kretala četvoronoške. Starost provodi sama ali dostojanstvena. Nagrada se dodeljuje za izuzetno human i profesionalan pristup novinarke, kao i cele TV ekipe, osetljivoj temi.

-Ovo nije prva nagrada u mojoj skromnoj novinarskog karijeri, ali je prva na ovom Festivalu i mnogo mi znači. Mislim da je ova priča ostavila utisak na svakog, kako na publiku, žiri tako i na mene, rekla je Jovana Džinić.

Prilog o baka Julki pogledajte ovde:

 

NAGRADA PRESS VITEZ – DUŠANKA KALANJ 2016,  pripala je IVANI ZARIĆ, TV N1 za emisiju  “Tri tačke”.

rts-1_800_532

Zoran Stanojević

NAGRADA PRESS VITEZ – MILOJE MIĆA ORLOVIĆ 2016, pripala je  ZORANU  STANOJEVIĆU, RTS 1 za  emisiju “Tako stoje stvari“.

 

-ZLATNA PLAKETA ZA MLADE NOVINARE PRESS VITEZ ALEKSANDRA PRUSINA (LONČARSKI)   dobio je  Erik Vildan Bajraktarević iz Sarajeva.

 

SPECIJALNU NAGRADU TV NOVOSTI, tj. Večernjih novosti „Zlatni zapis“ pripala je dopisnici RTS-a iz Kragujevca, NEVENKI ĐELIĆ, za priču o urbanoj legendi o kengurima.

 

sky_800_532

Jakša Šćekić

-ZLATNA PLAKETA PRESS VITEZ 2016. ZA ŽIVOTNO DELO pripalo je  novinarskoj veličini JAKŠI ŠĆEKIĆU.

-Ovo je ogromno priznanje i puno hvala na tome. Moram da kažem da ovog priznanja ne bi bilo  da nije bilo moje matične kuće RTS. Moj novinarski i televizijski početak bio je na beogradskom, jutarnjem i satelitskom programu. Bilo je to divno vreme entuzijazma i rada, rekao je Jakša Šćekić.

 

pehari_800_532SPECIJALNA  IN MEMORIAM NAGRADA ZA INFORMATIVNI PROGRAM  PRESS VITEZ – MIROSLAV PUŠIĆ, pripala je   NATALIJI VIDIĆ, RTS UŽICE, za minijaturu “KAMENI KROVOVI”.

 

POSTHUMNU ZLATNA PLAKETU ZA ŽIVOTNI OPUS dodeljena je INES MEŠTROVIĆ, novinarki i urednici  iz Beograda, Studio B.

 

grupna_800_532

ZLATNA MEDALJA PRESS VITEZ 2016.  ZA NAJBOLJU MONTAŽU,  otišla je u ruke DANIJELU DAUTOVIĆU, TELEVIZIJA PRVA,  rad na minijaturi “NEKA ĆUTE NANULE”.

-ZLATNA MEDALJA PRESS VITEZ 2016.  ZA NAJBOLJU KAMERU FESTIVALA PRESS VITEZ  pripala je  DRAGANU TOMAŠEVIĆU, TELEVIZIJA CRNE GORE,  za minijaturu “BEŠKA”.

-Druga ravnopravna nagrada za kameru pripala je NIKOLI ĐUROVIĆU, TELEVIZIJA PRVA,  za rad “SESTRE DRVOSEČE”.

 

prva-voditeljka_800_532-SREBRNA MEDALJA ZA RADIO otišla je u ruke  DUBRAVKI PEROVIĆ, RADIO HERCEG NOVI,  za reportažu “NOVČANIK”.

-ZLATNA MEDALJA  pripala je  DEJANU BIJELIĆU, RADIO HERCEG NOVI,  za rad “AGERAVANJE”.

 

-BRONZANA MEDALJA U DOKUMENTARNOJ KATEGORIJI Pripala je Nemanji  Stankoviću, TV PRVA, minijatura “DECA OSVAJAČA”.

SREBRNA MEDALJA  ZA DOKUMENTARNI  PROGRAM PRESS VITEZ, otišla je u ruke MARKA NOVIČIĆA, TV PRVA, minijatura “DOBAR I LOŠ NASLOV”.

-PRVO MESTO U DOKUMENTARNOJ KATEGORIJI, tj. ZLATNU MEDALJU  PRESS VITEZ 2016. dobila je JASNA ĐUROVIĆ, TV PRVA,  minijatura “SESTRE DRVOSEČE”

 

pehari_800_532BRONZANU MEDALJU  PRESS VITEZ 2016. U KATEGORIJI ZABAVNO-INFORMATIVNIH PROGRAMA pripala je MARKU DOLAŠU, TV HEPI, za rad pod nazivom “PRŠUTIJADA, MAČKAT”.

-SREBRNU MEDALJU  PRESS VITEZ 2016. u kategoriji  ZABAVNO-INFORMATIVNIH PROGRAMA pripala je ARISTEI STAKIĆ, TV VOJVODINA, za rad  pod nazivom “PORTRET SMUK”.

-ZLATNU MEDALJU  PRESS VITEZ 2016. u kategoriji ZABAVNO-INFORMATIVNIH PROGRAMA otišla je u ruke SANJI HOMA, TV VOJVODINA, za kozeriju “ĐURĐEVAČKE LUBENICE”.

-BRONZANA MEDALJA ZA INFORMATIVNI PROGRAM  pripala je NENADU TOMAŠEVIĆU, RTS ŠABAC,  za rad pod nazivom“NAJJAČA ČIVIJA”.

-SREBRNA MEDALJA ZA INFORMATIVNI PROGRAM pripala je NOVICI SAVIĆU, RTS POŽAREVAC, za rad “LAZNIČKI ZETOVI”

-ZLATNA MEDALJA ZA INFORMATIVNI PROGRAM pripala je JELENI BOŽOVIĆ, RTS UŽICE, minijatura “NA VANJIN NAČIN”.

-PRODUCIJSKI GRAN PRI ove godine pripao je TELEVIZIJI FORUM iz Prijepolja.