naslovna_800_532Zrenjanin-Predstavnici kompanije Nordeus i Fonda B92 posetili su danas porodilište u Zrenjaninu kome je tom prilikom zvanično uručena oprema vredna oko 43.000 evra – po jedan inkubator, reanimacioni sto, ultrazvučni aparat i gasni analizator. Zrenjaninskom porodilištu, u okviru akcija Fonda b92 „Bitka za bebe“, a zatim i „Bitka za porodilišta“, ranije su donirali dva inkubatora, pulsni oksimetri, nenatalni aspirator, CTG aparat, lampa za fototerapiju i infuziona pumpa.

 

dsc_2026_800_532Donacijom kompanije Nordeus u vrednosti preko 88.500 evra, danas je proglašena pobeda u četiri vojvođanske zdravstvene ustanove okviru akcije „Bitka za porodilišta“ Fonda B92. Zahvaljujući ovoj donaciji u potpunosti su podmirene potrebe za medicinskom opremom koja je neophodna za negu beba i porodilja u Zrenjaninu.

Zaposleni u kompaniji Nordeus su u pratnji novog rukovodstva zrenjaninske bolnice obišli odeljenje ginekologije i akušerstva na kojem je oprema instalirana. Kompanija Noredeus je do sada donirala preko 655.000 evra zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a danas je najavila nove donacije u cilju opremanja još sedam porodilišta.

dsc_2044_800_532„Kao i u svakoj borbi, važno je istrajati. Zbog toga smo već nekoliko godina partneri Fonda B92 u ovom poduhvatu. Teško nam je da iskažemo koliko smo ponosni što ćemo ove godine zajedno proglasiti pobede u ukupno 11 porodilišta širom Srbije. Oprema u nekim od njih stara je više decenija i možemo da zamislimo kakvu razliku če to doneti svima, bebama, mamama i osoblju koje im pomaže da imaju što bolji i sigurniji početak. Među zaposlenima u Nordeusu je mnogo mladih roditelja, a neki od njih su iz gradova u kojima opremamo porodilišta. Verujem da, naročito za njih, ne postoji lepši način da vrate mestu iz koga su potekli“, izjavila je ovom prilikom menadžerka komunikacija i korporativne odgovornosti u Nordeusu, Marija Beslać.

dsc_2061_800_532Ispred fonda B92, koji već duže od 5 godina uspešno sprovodi akcije za obnovu srpskih porodičišta, zvaničnoj primopredaji donacije prisustvovao je predsednik Upravnog odbora Veran Matić koji je rekao “ Nordeus je pravi primer društveno odgovorne kompanije koja redovno brine o zajednici i istinski pruža podršku u borbi za bolje društvo! Srećni smo i neizmerno smo im zahvalni na višegodišnjoj uspešnoj saradnji i radujemo se novim pobedama“.

Direktor bolnice dr Jovan Sekulić izjavio je ovom prilikom: “ Želim da pozdravim ovu akciju i da se zahvalim na velikoj i značajnoj donaciji Fonda B92 i kompaniji Nordeus. Ovo nije prvi put, a nadam se ni poslednji put da je prepoznata potreba stalnim usavršavanjem procesa rada, kao i činjenica da pacijenti zaslužuju bolju uslugu i veći komfor. Ova donacija je pokazatelj da zdravstvene ustanove u zemlji nisu same i da mogu da računaju na pomoć u nabavci opreme, a sve u korist i poboljšanje uslova za dolazak na svet naših najmlađih i najmilijih. Svojom aktivnošću ste nam pomogli da osavremenimo i opremimo našu Službu ginekologije i akušerstva. Ostaje još samo da poželim da imamo što veći broj beba „.

dsc_2065_800_532  dsc_2031_800_532