Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga tri sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 510.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 18 učesnika u saobraćaju i izdato je 57 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 7 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljava vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 6 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga 2 vozila zbog istekva važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog bog tehničke neispravnosti.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da ovaj period karakteriše pojava magle, kiše, snega, poledice i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju, a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.