Evropska nedelja prevencije raka grlića materice obeležava se  od 22. do 28. januara pod  sloganom „Dan za zdravlje“, a cilj je podizanje svesti  žena o načinima prevencije o toj bolesti .

Vođeni  tom pričom FOŽ SPS Zrenjanin u saradnji sa sekcijom žena Saveza samostalnih sindikata grada Zrenjanina i opštine , čiji je predsednik  Jadranka Svirčev,  kao i u saradnji sa doktorkom Ružicom Omaljev,  želi da podigne svest o bolesti raka grlića materice i  prenese poruku o merama  prevencije.

 

 

 

Na ovu  značajnu temu,  FOŽ SPS  Zrenjanin je u protekloj godini zajedno sa saradnicima organizovao niz edukativnih radionica koje su na našu radost bile izuzetno posećene,  kako u samom  gradu, tako i u okolnim naseljenim mestima.  Ovim putem koristimo priliku da apelujemo na sve pripadnice lepšeg pola da jednom godišnje odvoje vreme za sebe, jave se lekaru i obave redovan ginekološki pregled. Žene trebaju  da budu svesne da pet minuta odvojenog vremena za pregled može da spasi jedan život – rekla je Željka Milošević predsednica FOŽ SPS Zrenjanin.