Zrenjanin- Narodni muzej Zrenjanin danas je dobio multifunkcionalni štampač koji je donirala Opština Nova Crnja, ujedno je  postignut i dogovor o  saradnji između Kulturnog centra Nova Crnja i Narodnog muzeja.

Potpisivanju ugovora o donatorstvu  pored predstavnika Narodnog muzeja Zrenjanin prisustvovali su  predsednik Opštine Nova Crnja, Pera Milankov, zamenik Predsednika, Dragan Obrenović, savetnik predsednika Dejan Panić i  direktor Memorijalnog muzeja Đure Jakšića u Srpskoj Crnji Rodoljub Boškić.

 

 

-Zahvaljujem se Opštini Nova Crnja i našem članu upravnog odbora Saši Kandiću koji nam je u rekordno kratkom vremenu rešio problem. Dobili smo multifunkcionalni štampač koji će nam mnogo značiti za štampanje trolista i plakata- rekla je direktor Narodnog muzeja, Jelena Gvozdenac Martinov.

 

-Ova saradnja  je proistekla iz inicijative Opštine Nova Crnja  da se uključi u rad ove institucije. Donacija nije nešto što grad Zrenjanin ne može da priušti muzeju. Mi smo zamolili gradske čelnike da ovaj multifunkcionalni uređaj doniramo i da se na taj način uključimo  u život i rad ove institucije -rekao je  savetnik predsednika Opštine Nova Crnja, Dejan Panić.

-Iskreno se nadam da će Kulturni centar iz Srpske Crnje  i Narodni muzej Zrenjanin uspostaviti uspešnu saradnju na obostrano zadovoljstvo. Ovo je prilika da Zrenjanin kao jedan od gradova u kome je boravio čuveni slikar i pesnik, uzme učešće i svojim radom doprinese afirmaciji imena i lika Đure Jakšića – rekao je direktor Memorijalnog muzeja Đure Jakšića u Srpskoj Crnji, Rodoljub Boškić.

 

 

Gosti u obilasku Narodnog muzeja.