Zrenjanin- U svim zrenjaninskim osnovnim i srednjim školama danas je  obeležena školska slava Sveti Sava. Budimir Jovanović, predsednik organizacije „Svetosavlje“ uručio je poklon Zrenjaninskoj gimnaziji, OŠ „Petar Petrović Njegoš“  i Ekonomsko trgovinskoj školi „Jovan Trajković“ 120 osvećenih ikona sa likom Svetog Save.
Sečenjem slavskog kolača i programom koji su pripremili učenici i nastavnici , školska slava obeležena je u Zrenjaninskoj gimnaziji, kojoj su prisustvovali kum slave zamenik gradonačelnika, Duško Radišić, profesori, đaci i drugi gosti. Slava je obeležena  rezanjem kolača i prigodnim programom. Dosadašnji kum slave Duško Radišić  predao je kumstvo profesoki Svetlani Todorović Gvozdenović sa suprugom. Prigodnim poklonima nagrađeni su tradicionalno najbolji učenici i profesori.
 
 
Učenici i profesori Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“ obeležili su školsku slavu Svetog Savu prigodnim programom i dodelom nagrada profesorima i učenicima koji su u prvom polugodištu ostvarili zapažene rezultate. Prisustvovali su kuma slave Snežana Kesić, majka učenice Marine Kesić, u ime grada Zrenjanina prisustvovala je pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević, kao i đaci.
Dosadašnja kuma slave predala je kumstvo Gabrijeli Miljuš, majci učenice ove škole Teodore Miljuš.
 
 
  Osnovna i srednja škola „9.maj“  obeležila je školsku slavu rezanjem kolača i  programom koji su pripremili učenici i nastavnici. Kum slave bio je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, koji je kumstvo predao Simi Salapuri, generalnom sekretaru Sportskog saveza grada Zrenjanina.
 
 
 

Osnovna škola Žarko Zrenjanin danas je  obeležila  školsku slavu Sveti Sava sečenjem slavskog kolača i programom koji su pripremili učenici i nastavnici. Svečanosti su prisustvovali kum slave zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Ljubomir Stanisavljev, nastavnici, đaci, roditelji.

Kum slave, Ljubomir Stanisavljev,  poručio je deci da poštuju svoje roditelje, da poštuju svoje učitelje i nastavnike, da poštuju starije i da ih pozdrave na ulici, i da se bave sportom.

 

Kumstvo za sledeću godinu  prihvatio je Gradski većnik gospodin  Dragomir Radovanac.

     

 

Dan svetog Save, Savindan, obeležava se 27. januara po gregorijanskom, odnosno 14. januara po julijanskom kalendaru, kao crkveni praznik, i kao „školska slava“ u Srbiji . Sveti Sava je ustanovljen za školsku slavu 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja u Kragujevcu. U odluci tadašnjeg Popečiteljskog prosveštenija, predstavnici državne i crkvene vlasti propisali su da se Sveti Sava proglašava za „patrona svih naših škola i da se najsvečanije proslavlja“. Zbog jakog Savinog kulta, srpsko pravoslavlje se nekad naziva i Svetosavlje.