Zrenjanin- Italijanska kompanija za proizvodnju izduvnih sistema za automobilsku indistriju GLM Group, avgusta prošle godine, zakupila je 5.ooo kvadritnih metara proizvodnog prostora kompanije Minel u Zrenjaninu, pokrenula proizvodnju i trenutno zapošljava 45 radnika. Svoje proizvode plasira na nemačko, francusko i belgijsko tržište.

 

Italijanska kompanija GLM Group auspuhe izvozi za  svetske proizvođače automobila Mercedes, Reno, Nissan, Dacia i druge marke.

-Trenutno od mašina imamo svega 5 posto onoga što tek treba da dođe. Imamo radnike na obuci u Italiji,  kada se obuče, donosimo mašine ovde i krećemo sa proizvodnjom. Sada radimo u tri smene, imamo oko 45 zaposlenih, a cilj nam je da zaposlimo od 150 do 350 radnika-  rekao je Radivoje Poljanac direktor „GLM Srbija“ i  dodao da je do sada uloženo preko tri i po miliona evra, ali i da će kompanija nastaviti sa ulaganjem u zavisnosti koliko bude uspešna u proizvodnji i plasmanu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima obišao je danas proizvodni pogon italijanske kompanije i izrazio veliko zadovoljstvo što je u kratkom vremenskom roku pokrenuta proizvodnja.

  

 

 

 

 

– U avgustu prošle godine prisustvovali smo potpisivanju ugovora o zakupu između kompanije GLM Group i „Minela“, devastirana hala  je preuređena  i sada je u njoj pokrenuta proizvodnja. Veoma sam zadovoljan što je nova kompanija došla u naš grad i što  otvaraju nova radna mesta. To je ono što smo pokušavali da ispromovišemo u prethodnih nekoliko godina i mislim da nam ne ide loše. Naravno da smo najzadovoljniji kad dođe grinfild investicija u industrijskoj zoni, gradi fabriku i zapošljava,  ali nam trebaju i ovakvi dobri primeri da i u starim devastiranim objektima može da se pokrene ovako jedna velika proizvodnja- rekao je Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina i podetio da su u toku pregovori sa još nekoliko stranih kompanija koje će poslovati u Zrenjaninu.