ZAVRŠENA KOMPLETNA OPREMA POSTROJENjA ZA PREČIŠĆAVANjE VODE

Zrenjanin- Radovi na gradilištu postrojenja za prečišćavanje pitke vode i pored lošijih vremenskih uslova izvodili su se intenzivno i u okviru planirane dinamike ipre i za vreme samih novogodišnjih praznika. Međutim, poslednjih dana, zbog ekstremno niskih temperatura radovi su prekinuti i biće nastavljeni čim vremenski uslovi to dozvole.

Pre prekida radova gotovo kompletno su završeni veći građevinski radovi. Na bazenu za prijem sirove vode postavljena je krovna konstrukcija i limena pokrivka krova i preostalo je da se uradi izolacija bazena vodonepropusnim slojem, a da bi se taj posao sproveo potrebno je da temperatura bude minimum pet stepeni iznad nule. Nakon toga sledi punjenje bazena za sirovu i bazena za pitku vodu i hidraulične probe.

Pored bazena pitke vode izvođeni su završni radovi na objektu za smeštaj pumpi za hidraulično kretanje vode i očekuje se brz završetak i ovog objekta.

Započete su pripreme za betoniranje tri ploče manjih površina za smeštaj dodatne opreme postrojenja.

Na ploči budućeg objekta za smeštaj opreme za reverznu osmozu i ultrafiltraciju prenešena je kompletna oprema, a završena je i oprema za jonoizmenjivač, koju je radila firma iz Kragujevca, i biće prenešena i smeštena na ploču budućeg objekta za jonsku izmenu čim se stvore uslovi za transport opreme. Na ovaj način biće u potpunosti kompletirana oprema budućeg postrojenja.

Na gradilište postrojenja pristigla je i čelična konstrukcija i sendvič paneli za montažu hala za smeštaj opreme i ti radovi će početi čim se vremenske prilike poprave.

U međuvremenu su završeni građevinski radovi na izgradnji trafo stanice za napajanje prečišćivača, izvršilac usluge prečišćavanja pitke vode je angažovao firme i za elektro i za mašinsko opremanje postrojenja, pa će sa višim temperaturama početi opremanje trafo stanice i objekta za smeštaj pumpi, kao i ostali mašinski i elektro radovi. Konzorcijum firmi raspisao je i konkurs za prijem u radni odnos radnika na održavanju opreme postrojenja za prečišćavanje vode.

Trenutni prekid radova je prouzrokovan višom silom, a prema onome što je do sada urađeno i onome što je spremno, momenta kada vremenski uslovi dozvole izvođenje radova nećemo ih okarakterisati kao nastavak, već kao radove na završetku izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap