Zrenjanin- Rekonstrukcija zrenjaninske Hale Medison  zvanično je završena. Ukupna vrednost projekta je 447.966 evra, a donacija Evropske Unije kroz IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija je 380.771 evra. Zamenjen je kompletan  parket, uklonjene dotrajale tribine, rekonstruisane su  sanitarne prostorije kao i elektro instalacija.
Tim povodom danas je održana završna pres konferencija IPA projekta rekonstrukcije hale “Hall of Banat Fairs”, na kojoj su prisustvovali gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor sportskih objekata Bojan Mijatov i učesnici u realizaciji projekta.
-Izuzetno mi je čast, dobili smo jedan izuzetan objekat površine 2630 kvadrata pod parketom, veoma lepo opremljeno što ujedno uvećava kapacitete trenažnog procesa. Potrudićemo se da konstantno opremamo halu i time doprinesemo takmičerskom pogonu u ovom objektu. Hala je spremna za sportiste, imamo novine: ucrtan je teniski teren, badmigton teren, tako da će se pojaviti i neki novi sportovi. Ostao je centralan teren radi samog takmičenja u rukometu i futsalu. Imamo funkcionalna 2 košarkaška i 3 odbojkaška terena. U istoj satnici možemo očekivati pet ekipa što će mnogo značiti. Prvi treninzi se očekuju vrlo brzo -rekao je  direktor sportskih objekta, Bojan Mijatov.
-Jedan veliki vredan projekat završen je danas. Dobili smo veći prostor za sajamske manifestacije, ali i za trenažni i takmičarski proces. Završili smo prvu fazu i vrlo brzo krećemo u uređenje unutrašnjih zidova.  U planu je i izgradnja  toplog prolaza koji će spajati Halu sportova Medison i susednu Kristalnu dvoranu- rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.

 

 

 Ono što treba izdvojiti je da je Hala opremljena toaletom za invalide.