Zrenjanin- U teškoj saobraćajnoj nesreći u blizini Zrenjanina, koja se dogodila sinoć, život su izgubile tri osobe. Na lice mesta odmah su izašli pripadnici saobraćajne policije, vatrogasci i hitna pomoć.

Do nesreće je došlo kada je vozač koji je dolazio sa glavnog puta iz pravca Bašaida pokušao da skrene na sporedni put koji vodi ka Novom Miloševu. U tom momentu vozač nije video automobil koji je dolazio iz pravca  Kikinde.

Na području Policijske uprave  Zrenjanin, proteklog vikenda dogodile  su se dve saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo a jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 220.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna i nepropisne radnje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 60 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga, 1 vozilo zbog bog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da ovaj period karakteriše pojava magle, kiše, snega, poledice i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju, a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.