Zrenjanin- Gradska uprava Zrenjanin pustila je u rad još dve kamere kojima je moguće, posredstvom zvaničnog sajta Grada Zrenjanina, u realnom vremenu pratiti kretanja u Gradskoj bašti i na potezu oko Malog mosta.

Nakon što su Zrenjaninci svakodnevno mogli pratiti aktivnosti na gradilištu postrojenja za prečišćavanje vode za piće, završetkom izgradnje postrojenja prestala je potreba za “živom” slikom sa te lokacije. Međutim, izlazeći u susret našim sugrađanima koji su izrazili želju da uživo mogu da vide još neke delove grada, osim dva centralna trga, Gradska uprava je odlučila da to budu centralni deo Županijskog parka, odnosno Gradske bašte, i jedan od arhitektonski najlepših ambijenata grada – prostor oko Malog mosta.

Tako svi zainteresovani, jednostavnim “klikom” na naslovnoj strani sajta Grada Zrenjanina – LIVE! Gradska bašta ili LIVE! Mali most – mogu da prate šta se dešava na tim lokacijama 24 časa. Tu su, naravno, i dalje prisutne kamere usmerene ka Trgu slobode i Trgu dr Zorana Đinđića, koje imaju po četiri, odnosno dve mogućnosti promene kadra, pa tako obuhvataju i znatno širi prostor. Zrenjanin je, inače, jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji koja posetiocima svog zvaničnog sajta nudi ovakvu mogućnost “posete” centru grada.

Zanimljivo, svakako, za Zrenjanince, ali i za sve naše nekadašnje sugrađane koji na ovaj način mogu, makar i virtuelno, da se nađu ponovo na njegovim trgovima i ulicama. Zanimljivo i za sve one koji žele da se uvere da ovaj grad raspolaže bogatim graditeljskim nasleđem i lepim ambijentalnim celinama.

 

Izvor: Zrenjanin.rs