Dejana Radanović, foto: Nettenis www.nettenis.org

Zrenjanin- U novoj, znatno podmlađenoj teniskoj reprezentaciji Srbije, koja danas u Talinu (Estonija) počinje mečeve u ovogodišnjem ciklusu FED kupa, našla se i Dejana Radanović, rođena Zrenjaninka, koja je prve teniske korake načinila na terenima TK „Galeb“ u „Maloj Americi“. Selektorka Tatjana Ječmenica ukazala je poverenje devojkama rođenim 1996. i 1997. godine, među kojima je i trenutno 409. rangirana igračica sveta, naša nekadašnja sugrađanka Dejana Radanović.

Rođena je 14. maja 1996. godine u Zrenjaninu, a činjenica da je stanovala u neposrednoj blizini teniskih terena doprinela je da se rano usmeri upravo ka tom sportu. Počela je da trenira sa 6 godina i na terenima „Galeba“ stiče teniska znanja sve do 5. razreda osnovne škole, kada se porodica Radanović zbog posla seli u Novi Sad. Otac Predrag bio je jedan od izvršnih direktora u kompaniji NIS, a Dejana s uspehom nastavlja da igra tenis i nakon osnovne škole uspeva da bude i odlična učenica gimnazije u Novom Sadu.

To je, kako je izjavila pre nešto više od tri godine, uticalo da ne napreduje toliko na teniskoj lestvici, jer je teško bilo uskladiti školske i sportske obaveze, posebno one koje zahteva tenis. U međuvremenu je više vremena posvetila tenisu, što je rezultovalo konstantnim napretkom u prethodne tri godine i usponom na WTA listi sa 882. mesta 2014. godine na 538. mesto naredne 2015. godine, da bi prethodnu završila na 430. mestu. Solidan plasman na tri ovogodišnja turnira u Turskoj i ulazak u polufinale jednog od njih doneo joj je novi napredak i trenutno 409. poziciju, čime je dvadesetogodišnja Dejana postala i naša sedma rangirana igračica.

Uz Dejanu Radanović boje reprezentacije Srbije u FED kupu u Estoniji, gde igra protiv Izraela, Bugarske i domaćina u evro-afričkoj zoni tog takmičenja, braniće još Nina Stojanović (126. na svetu), Ivana Jorović (148.) i Bojana Marinković (618.).

 

 

 

Izvor: zrenjanin.rs