Politika- Na sednici Saveta Socijalističke omladine GO Zrenjanina, održanoj 21.februara 2017.godine, izbran je novi predsednik mladih Socijalista GO Zrenjanina, Marko Štiklica.

Novi predsednik zahvalio se na ukazanom poverenju i istakao da će svojim radom doprineti na osnaživanju omladinske mreže kao i nastaviti aktivno sprovođenje akcija, edukacija, tribina i dr.

Goran Fijat, potpredsednik GO SPS Zrenjanin i koordinator omladinske mreže, pohvalio je dosadašnji rad mladih Socijalista i istakao da će mladi Socijalisti još jače delovati i uvoditi novine u svom radu kroz razne aktivnosti.

-Svakako nam je cilj da damo prvenstveno šansu mladim ljudima koji imaju znanje, želju i volju za rad, a sve za dobrobit Zrenjanina i položaju mladih u društvu. Od novog rukovodstva Saveta Socijalističke omladine očekujemo još bolji i kvalitetniji rad, što više vremena provedenog na terenu, rešavanje problematike omladine, kako u gradu tako i u naseljenim mestima. Kroz svoj rad omladinci moraju biti prepoznatljivi. U narednom periodu omladincima predstoji niz raznih akcija za koje će im uvek podršku dati i predsednik GO SPS Zrenjanin Željko Malušić. Radom sa mladima treba se konstantno baviti i generalno, za omladinu treba stvoriti i omogućiti kvalitetniji život u njihovoj lokalnoj zajednici. Među omladincima SPS Zrenjanin vlada jedna pozitivna atmosfera i u proteklom periodu priključio se veliki broj mladih koji su prepoznali naš rad kao kvalitetan. Slobodno možemo istaći i pohvaliti se da je zrenjaninska omladinska mreža SPS-a jedna od najjačih i najorganizovanijih, kako u Pokrajini tako i u Republici. Vođeni tim uspehom želimo da omladinsku mrežu podignemo na još viši nivo, a od novog rukovodstva očekujemo dobar rad na terenu iz kojeg proizilaze dobri izborni rezultati, rekao je na kraju Goran Fijat.