PETAK, 3. FEBRUAR
POZORIŠNA HIT PREDSTAVA „BALKANSKI SEKS I GRAD – ČIPKA I ČOKOLADA“

U petak, 3. februara na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova biće izvedena pozorišna hit predstava „Balkanski Seks i grad -Čipka i čokolada“. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice u pretprodaji je 400, na dan predstave 450 a za organizovane posete 350 dinara. Radnja predstave je osmišljena kao komična priča u kojoj dve najbolje drugarice, Čupka i Čarna, razmenjuju svoja iskustva iz života i razgovaraju o uvek aktuelnim muško-ženskim problemima. One na duhovit način postavljaju mnoga pitanja koja muče savremenu ženu i muškarca na Balkanu. Na pozornici će oživeti sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među ljubavnim parovima koja nemaju kraja. Američka serija ,,Seks i grad “ osvojila je planetu baveći se baš njima, a sad i Srbija ima nešto slično. Po uzoru na prijateljice iz Njujorka koje muke muče sa muškarcima, i glavne junakinje ove komedije, Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje ”nerešive” probleme, dok Zverka, Mikan Kozomara tumači lik zgodnog zavodnika. Uloge: Čupka – Anita Petković,Čarna – Svetlana Milenković, Čajka – Nataša Jaramaz, Zverka – Mikan Kozomara. Predstava je prožeta muzičkim songovima. Autori: Antileta Živković, Danijela Božičković-Radulović i Stanko Holcer. Režija i produkcija: Stanko Holcer.

SUBOTA, 4. FEBRUAR
BIOSKOPSKI REPERTOAR KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

Film: „Zona zamfirova“ – drugi deo
U subotu, 4. februara u terminima od 16 i 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće emitovan drugi deo čuvenog domaćeg film – ljubavne sage – „Zona Zamfirova“. Glavni junaci su lepa Zone koju igra Brankica Sebastijanović i kujundžija Mane – Milan Vasić. Film je režirao Jug Radivojević. U filmu igra veliki broj poznatih glumačkih imena. Cena ulaznice: 250 dinara.

 

 

Film: „Veliki kineski zid“
U subotu, 4. februara u terminu od 20 časova emituje se najnovije filmsko ostvarenje – epska akciona avantura „Veliki kineski zid“ sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi a u režiji jednog od najvećih filmskih stilista/umetnika našeg vremena Džanga Jimoa. Cena ulaznice je 250 dinara.

 

 

 

PONEDELjAK, 6. FEBRUAR

KONCERT NIKOLE KAŠAŠA
U ponedeljak, 6. februara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina nastupiće Nikola Kašaš. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan. Nikola Kašaš rođen je u Zrenjaninu 1994. godine. Srednju muzičku školu je pohađao u rodnom gradu, na teorijskom odseku i vokalno instrumentalnom odseku na smeru solo pevanje. Kao klavirski izvođač nastupao je više puta u Zrenjaninu, Novom Sadu, Kikindi, Beogradu, Banja Luci (Republika Srpska)…

Nikola Kašaš (klavir)

Program koncerta:
F. Chopin: Preludium op. 28 no. 4
Preludium op. 28 no. 20
B. Bartok: Romanian folk dance no. 3

N. Lubarsky: Varijacije na Rusku temu

Erik Satie: Gnossienne no. 1
Gnossienne no. 2
Gnossienne no. 3
Gnossienne no. 4
Gnossienne no. 5
Gnossienne no. 7

Gymnopedie no. 1

Arvo Part: Fur Alina

Philip Glass: Metamorphosis no. 3
Metamorphosis no. 5

Thomas de Hartmann/ Gurdjieff: Sayyid chant et danse no. 10

UTORAK, 7. FEBRUAR

TRIBINA
U utorak, 7. februara u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova biće održana tribina – „Snabdevanje stanovništa Zrenjanina toplotnom energijom i gasom“. Uvodničar je mr Aleksandar Starčević, direktor JKP „Gradska toplana“. Moderator tribine je Miroslav Samardžić.

 

SREDA. 8. I ČETVRTAK, 9. FEBRUAR

CIKLUS FILMOVA GARI KUPERA
FILM: „ČOVEK SA ZAPADA“
U toku februara u okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina počinjemo sa emitovanjem ciklusa klasika – Ciklus filmova Gari Kupera. U sredu, 8. i četvrtak, 9. februara od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra biće emitovan film: „Čovek sa Zapada“/Man of the West/ – (1958, SAD, 100′). Navodi se da je reč o jednom od najboljih filmova legendarnog američkog reditelja Entoni Mena – brilijantna režija i slojeviti likovi u kojima se ispituju čovekovi osnovni instikti. Glavne uloge: Gari Kuper, Džuli London. Li Dž. Kob, Artur O’ Konel.

 

 

 

PETAK, 10 FEBRUAR
NAJBOLjE VINO SREDNjEG BANATA
SAJAM VINA
Sa ciljem promovisanja vina Srednjeg Banata a uz podršku Grada Zrenjanina, Udruženje „Klub vina“ i Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Udruženjem vinogradara i vinara Srednjeg Banata organizuje manifestaciju – „Najbolje vino Srednjeg Banata 2017“. Manifestacija je takmičarskog karatera. U petak, 10. februara u Kulturnom centru Zrenjanina održaće se Sajam vina – javna degustacija vina za građanstvo i sve zainteresovane učesnike takmičenja u vremenskom periodu od 12 od 18 časova. U okviru događaja dodeliće se i priznanja najuspešnijim učesnicima manifestacije i pobednicima u više kategorija.

PETAK, 10. FEBRUAR
IZLOŽBA REFOTO
„ŽIVOT I MULTIMEDIJA“

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 10. februara u 19 časova biće otvorena izložba fotografija ReFoto konkursa – „Život i multimedija“. ReFoto već petnaestu godinu za redom organizuje godišnji konkurs fotografije namenjen čitaocima. Kao i uvek, fotografije su pristigle od autora iz celog regiona. Na izložbi učestvuje 56 autora koji su dali zanimljiv i neuobičajen odgovor na temu koja ostavlja mnogo prostora za ličnu interpretaciju i kreativnost. Od pristiglih 318 fotografija za izlaganje je odabrano 64. Izbor radova za izlaganje obavio je žiri koji su činili – urednica ReFoto portala Sara Popović, kreativni direktor Orange studija Nebojša Babić i Milan Živković. Tema konkursa bila je „Život i multimedija“.

 

PONEDELjAK, 13. I UTORAK, 14. FEBRUAR
HUMANITARNA BALETSKA PREDSTAVA
“KRCKO ORAŠČIĆ“
I ove godine u organizaciji baletskog studija „Stejdž“, Kulturnog centra Zrenjanina i Udruženja „Budimo ljudi“ na velikoj sceni Kulturnog centra u ponedeljak, 13. i četvrtak, 14. februara biće izvedena dečja baletska predstava „Krcko Oraščić“ i to u sledećim terminima: ponedeljak – 10.30 i 12.15 časova i u utorak, u 9 i 11 časova. Organizovana je za decu predškolskog i nižeg školskog uzrasta, humanitarnog je karaktera a cena ulaznice iznosi 150 dinara. Sav prihod od ulaznica biće potrošen za kupovinu neophodne opreme za Dečje odeljenje zrenjaninske bolnice „Đorđe Joanović“. *Reč je o adaptiranoj bajci prilagođenoj deci kroz pokrete iz klasičnog i savremenog baleta uz prelepu scenografiju koja u potpunosti dočarava bajku. Na sceni možete videti 140 kostima. Petu godinu za redom, baletski studio organizuje i igra predstave humanitarnog karaktera za dečje odeljenje zrenjaninske bolnice.
UTORAK, 14. FEBRUAR
KONCERT GRUPE „LEGENDE“
Koncert grupe „Legende“ biće održan u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 14. 2. 2017. Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 800 a za organizovane posete 700 dinara. U okviru nove koncertne turneje „Legende“ će nastupiti pred zrenjaninskom publikom. Obradovaće sve ljubitelje njihovih pesma i rado slušanih melodija od starogradskog do etno – pop zvuka.

 

 

SREDA, 15. I ČETVRTAK, 16. FEBRUAR
CIKLUS FILMOVA GARI KUPERA
FILM: „LjUBAV POPODNE“
U okviru Ciklusa filmova Gari Kupera u sredu, 15. i četvrtak, 16. februara od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće prikazan film: „Ljubav popodne“/Love in the Afternoon (1957, SAD, 130′). Režija: Bili Vajlder. Glavne uloge: Gari Kuper, Odri Hepbern i Moris Ševalje. Romantična filmska komedija snimljena je po romanu Kloda Anea. Privatni detektiv prati bogatog američkog plejboja i saznaje da ima aferu sa ženom njegovog klijenta. Njihov telefonski razgovor prisluškuje detektivova ćerka koja čuvši da će prevareni suprug „srediti stvari“ revolverom odlazi u hotel da upozori zavodnika Frenka…

UTORAK, 21. FEBRUAR
TRIBINA
Klub vina iz Zrenjanina u saradnji sa Kulturnim centrom u utorak, 21. februara organizuje tribinu – „Muskatne i aromatične sorte i klonovi vinove loze“. Predavač je Vesna Vidas. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

SREDA, 22. FEBRUAR
DESETI VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL
11. Vojvođanski Brass festival biće održan u sredu, 22. februara u Kulturnom centru Zrenjanina. Festival počinje u 15 časova. Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije popularne evergin muzike, džez standardi i starogradske muzike.Ulaz je besplatan. Organizatori festivala su: Gradski duvački orkestar Zrenjanin, Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine, Muzička škola „Josif Marinković“ u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina i WASBE (Word Association for Symphonic Bands and Ensembles).

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. FEBRUAR
CIKLUS FILMOVA GARI KUPERA
FILM: „ĐAVOLOV VRT“
U okviru Ciklusa filova Gari Kupera u sredu, 22. i četvrtak, 23. februara od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se film: „Đavolov vrt“/The Garden of Evil (1954, SAD, 100’). Film je režirao Henri Hatavej. Nosioci glavnih uloga u filmu su: Gari Kuper, Ričard Vidmark. Suzan Hejvord i Kameron Mičel. U okviru radnje filma razvijena su dva osnovna motiva – ljubavni motiv i motiv želje za pronalaskom zlata…
PETAK, 24. FEBRUAR
PREDAVANjE
– KAKO BITI ZDRAV U 21. VEKU
U petak, 24. februara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 18 časova biće održano predavanje na temu – „Kako biti zdrav u 21. veku“. Predavač je je Prim. dr med. Boro M. Vujasin. Ulaz je slobodan.

SUBOTA, 25. FEBRUAR
KONCERT – „HI-KVADRAT“
– STIHOVI I GITARSKA MUZIKA
U subotu, 25. februara u Kafeu Kulturnog centra Zrenjanina biće održan koncert dueta „Hi-kvadrat“. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan. Reč je o duetu iz Moskve koga karakteriše poseban format. Program čine stihovi i pesme na ruskom jeziku, a njihovo izvođenje praćeno je slajdovima sa prevodom pesama na srpski jezik. Dvehiljade šesnaeste godine izveli smo takav koncert sa slajdovima u Guči, u Srbiji. Ne nastupaju previše često i vrlo pažljivo pristupaju izboru mesta za izvođenje koncerta. Kako navode: – «ono što nam je jedino važno je da damo svoj mali doprinos za jačanje prijateljstva naših bratskih naroda».
UTORAK, 28. FEBRUAR
TRIBINA
ANTONIO GRAMŠI
U utorak, 28. februara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova biće održana tribina – „Antonio Gramši“. Uvodničar je dr Radivoje Jovović, politikolog. Moderator tribine je Miroslav Samardžić.