Zrenjanin- Redovna sednica Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine,  održana je danas prvi put u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

 

Pokrajinski poslanik Darko Badjok, predstavio je idejni projekat za izgradnju parka na Bagljašu na današnjoj sednici.

 

-Ovo veoma važno pitanje za Zrenjanin koji predstavlja najugroženiju sredinu kada je reč o pošumljenosti, jer se svega tri odsto njegove teritorije nalazi pod šumom. Zamišljeno je da se park nalazi između Aviv Parka i poslednjih stambenih zgrada u ovom naselju. Njegova veličina je veća od Karađorđevog parka i park bi imao trim staze i dečije igralište, klupe i sve ono što poseduje jedna moderna zelena oaza u urbanoj sredini- rekao je Pokrajinski poslanik, Darko Bađok.

Veliki problem predstavlja to što se ozbiljna sredstva namenjena za pošumljavanje vraćaju u budžet, jer nema dobrih projekata. Park na Bagljašu je dobar projekat i siguran sam da će Pokrajina ozbiljno učestvovati u njegovoj realizaciji. Grad će biti nosilac projekta, a pomoć očekujemo i od privrednika. Idejni projekat će biti dostavljen gradonačelniku i to će postati gradski projekat  -istako je Bađok.

Velika mi je  čast što se ovakva jedna sednica održava u Zrenjaninu. Lokalna samouprava će podržati ovaj projekat, jer je želja nadležnih da posle dugo godina bude oformljena nova zelena oaza u gradu- rekao je gradonačelnik Zrenjanina  Čedomir Janjić na današnjoj sednici Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine.