Zrenjanin-U Osnovnoj i srednjoj školi “9. maj” danas su otvorene renovirane prostorije za boravak dece predškolskog uzrasta. Svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i menadžer kompanije “C&A” u Zrenjaninu Bojan Gligić.

-Vrlo je zahtevno održavati ovakvu zgradu koja je stara preko 100 godina, a prvobitno uopšte nije bila namenjena da bude škola već internat. S obzirom da grad plaća tekuće održavanje svih škola na teritoriji grada, kojih je ukupno 36, a izdvaja ogromna  sredstva i za našu školu, ne samo po pitanju održavanja zgrade, nego po pitanju svih potreba naše dece kao što su putovanja, ishrana, pribor… Mi ne možemo da očekujemo od grada da pokrije sve potrebe ove ustanove jer nismo jedina ustanova i mislim da bi bilo veoma sebično da to radimo i tražimo. Zbog toga nam je pomoć prijatelja uvek dobro došla i  pre svega meni je veoma drago da  već godinama u nazad postoje društveno odgovorne kompanije i pojedinci koji rado dolaze kod nas, druže se sa našom decom i pomažu u vidu donacija i samim doprinose poboljšanju uslova za rad ovoj ustanovi.

Kompanija “C&A”, odnosno Bojan Gligić kao njihov predstavnik, obratio  se našoj školi sa željom da se unaprede  uslovi  života i rada dece u ovoj školi.  Opredelili smo se da renoviramo zgradu u kojoj se nalaze najmlađa deca, ona od tri do šest godina i šest do sedam godina, da  zamenimo  prozore i vrata PVC stolarijom, zajedno sa  Gradom Zrenjaninom koji je finansirao krečenje, uspeli smo da ovaj prostor sada bude human i bezbedan ambijent za našu decu – istakla je direktorica direktorica OSŠ “9. maj”,  Snežana Oluški Vlačić.

 

 

  

 

-Sa ovim projektom nam je bio cilj da da pokažemo da nismo društveno odgovorna kompanija samo u globalu, što je jedan dojam koji je već opšte poznat za kompaniju C&A. Ovim smo hteli da pokažemo da da smo društveno odgovorni  i u sredinama gde imamo manje radnje kao što je Zrenjanin.  Želeli smo da deci koja borave u školi „9. maj“omogućimo  da imaju kvalitetniji prostor za igru, rad, učenje i dalji razvoj,s toga smo odlučili da učestvujemo u ovom projektu da budemo pokretač nekih novih projekata i sve u domenu da budemo društveno odgovorni i da damo primer drugima- istakao je menadžer kompanije C&A u Zrenjaninu, Bojan Gligić.

-Grad brine o svim osnovnim i srednjim školama koje se nalaze na teritoriji Zrenjanina. Otvaramo fiskulturne sale, radimo projekte za nove,  a ujedno radimo i na zameni prostora uređivanja učionica i svega onog što je sastavni deo jedne škole. Škola „9. maj“ je posebnog značaja za grad, i tako se mi prema njoj i odnosimo prema njoj. Protekle godine smo izdvojili značajna sredstva od preko 15 miliona dinara za izgradnju ove zgrade. Ove godine nas očekuje nastavak radova na tome. Zajedno sa kompanijom “C&A” smo učestvovali u renoviranju objekta, ono što je grad još dodatno obezbedio je i deo nameštaja i to pokazuje jasno opredeljenje grada, da vodi brigu o građanima, da želi da stvori bolji Zrenjanin kojim ćemo se svi ponositi -rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.