Vesti- Viši sud u Zrenjaninu osudio je na 40 godina zatvora Sinišu Zlatića (38) iz Žitišta zbog petostrukog ubistva i ranjavanja 22 osobe u kafiću“ Makijato“ 2. jula 2016. godine.

 

To je maksimalna zakonska kazna koju je moguće izreći po Krivičnom zakoniku Srbije, a pošto je u pitanju prvostepena presuda, Zlatić ima pravo da uloži žalbu.

Zlatić je u letnjoj bašti kafića „Makijato“, iz automatske puške rafalnom paljbom ispalio dvadeset i šest metaka i ubio suprugu Dijanu Zlatić, s kojom je bio u brakorazvodnoj parnici, Stevu Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca, a tom prilikom je ranio još 22 osobe.

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu Zlatića tereti za krivično delo teško ubistvo i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Istom optužnicom se Zlatiću pored petostrukog ubistva stavlja na teret da je do 2. jula, na tavanu svoje kuće, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

Zlatić je u pritvoru, a brani ga advokat po službenoj dužnosti kojeg mu je postavio sud.