Zrenjaninska kompanija Mamma’s Food danas je  poslala hiljadu kilograma proizvoda iz svog asortimana manastiru u Visokim Dečanima na Kosovu i Metohiji. Događaju su prisustvovali  pomoćnik gradončelnika Duško Radišić i  narodni poslanik Mirko Krlić koji su tom prilikom obišli proizvodni pogon kompanije i uručili zahvalnicu igumana manstira vlasniku kompanije Miloradu Jeftiću.

 

 

 

Portparolka kompanije “Mamma’s Food” Nataša Zlatanov podsetila je da kompanija svake godine pomaže  50 zrenjaninskih učenika i 20 sportista u vidu bonova  za užinu, kao  i da kompanija ima dobru saradnju sa Osnovnom i srednjom školom “9. maj” gde aktivno učestvuju u dualnom obrazovanju.

 

–Ovo je četvrta godina za redom da šaljemo  hiljadu kilograma zamrznutih proizvoda naše kompanije manastiru Visoki Dečani. Trudićemo se i narednih godina da širimo našu pomoć kako i naša firma bude rasla – rekla je portparolka kompanije “Mamma’s Food” Nataša Zlatanov.

 

 

 

 

–Prilikom posete manastiru čuo sam jednu rečenicu koju pamtim:“Ja tebi, Bog meni“. Mislim da je to najbolje razumela kompanija “Mamma’s Food” , koja kroz svoje darove i donacije raste i biva sve veća. Sreća darivanja je posebna kada se  daruje na pravom mestu tamo gde je naš narod najugroženiji, a posebno tamo gde je monaštvo koje čuva našu kulturu i istorijsku baštinu- istakao je Krlić.

-Moram prvo  kao sugrađanin da kažem da sam veoma ponosan na kompaniju i na radnike što danas šaljemo ovakvu sliku iz našeg grada, kao  i humanitarnu poruku svim kompanijama. Dugogodišnji humanitarni rad, društvena odgovornost kompanije, dobra saradnja sa gradom  su zaista za svaku pohvalu i ugled svim kompanijama koje posluju na teritoriji Zrenjanina- rekao je Duško Radišić.

Kompanija Mamma’s Food je osnovana 27. oktobra 2010. godine. Radila je u iznajmljenom prostoru i proizvodila hleb i pecivo koje je prodavala kroz svoju maloprodaju.

Brzo se odlučila za promenu proizvodnog programa te je počela da proizvodi zamrznute testenine (lisnata testa i bureke) koje je, pored svoje maloprodaje, plasirala preko veleprodajnih trgovačkih lanaca.

2012. godine u svoj proizvodni program uvodi proizvodnju testenina (rezanci za supu) i od tada počinje značajni rast firme koja se kruniše izgradnjom sopstvenog proizvodnog pogona i kupovinom mašina za proizvodnju i pakovanje testenina.