Zrenjanin- Radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje pitke vode ulaze u završnu fazu,.  Vrednost postrojenja je 8 miliona evra.

Nenad Obradović direktor Sinerteka (Synertech) istakao je da su građevinski radovi na objektima završeni, bazeni su testirani i spremni za upotrebu, kao i hala za smeštaj opreme.

-Probni rad postrojenja predviđen je između 15. i 16. aprila, kvalitet vode ćemo ubrzo postići, ali samo uhodavnje opreme traje nekih mesec dana,  tako da će postrojenje biti u funkciji 15. maja – najavio je Obradović.

Gradonačelnik Zrenjanina Ćedomir Janjić izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim radovima na postrojenju.

-Veoma sam ponosan na svoj tim, što smo mi baš ti koji posle više decenija rešavamo problem pijaće vode. Zrenjaninci će uskoro imati zdravu pijaću vodu, tako da će i taj problem biti rešen- rekao je u obilasku postrojenja Čedomir Janjić.

 

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacije“ Ivan Dević podsetio je da garancija za isporuku i plaćanje vode u dogovorenim rokovima dobijena preko vladine agencije i da je visina iznosa garancije trogodišnja količina isporučene vode na projektovanom nivou od 6,5 miliona kubnih metara, a  to je otprilike  19, 5 miliona kubnih metara vode.