Ečka- Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić danas je  svečano otvorio sportsku salu u OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” u Ečki. Svečanom otvaranju prisustvovali su  državni sekretar za omladinu i sport Predrag Peruničić, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev, načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, direktor Osnovne škole Marinel Bugar, kao i mnogobrojni meštani .  Nakon otvaranja učenici Osnovne škole “Dr Aleksandar Sabovljev”  izveli  su kraći umetnički program. 

 

 

-Drago mi je da se danas nalazim u jednoj modernoj sali na kojoj bi zavideli mnogi gradovi širom Srbije i Evrope. Ovaj objekat će omogućiti da mladi imaju ne samo časove fiskulture, nego i da se uspešno bave sportom. Očekujemo da će iz ovog mesta poteći neki novi sportski šampioni- istakao je Vanja Udovičić.

 

 

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da je Grad Zrenjanin u proteklih godinu dana izgradio četiri sportske sale – u Aradcu, Botošu, Mihajlovu, kao i da je završena rekonstrukcija hale „Medison“.

-Više puta sam ponavljao da nam je veoma bitno da ulažemo u sport i sportsku infrastrukturu, a sve ovo činimo, pre svega, kako bi što više dece bilo sklonjeno s ulice i uključeno u neki vid sportskih i rekreativnih aktivnosti-rekao je Čedomir Janjić.