Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, danas je, promotivnom vožnjom Zrenjanin-Ečka-Stajićevo, predstavio nove i izmenjene linije gradskog autobuskog prevoza do prvih prigradskih naselja, koje startuju od sutra. Promotivnoj vožnji prisustvovali su i rukovodioci kompanije “Net Bus”, na čelu sa direktorom Goranom Agramovićem, predstavnici mesnih zajednica Stajićevo i Ečka, kao i predstavnici medija.

Uvedene su četiri nove gradske linije: Aradac-Zrenjanin-Mihajlovo-Jankov Most, Elemir-Zrenjanin (Centar) -Lazarevo, Zrenjanin (Centar) -Ečka-Stajićevo i Klek-Zrenjanin (Aviv Park). Nove linije javnog gradskog prevoza startuju sutra, 30. marta, a polasci su svakim danom od 05:00 – 22:00 časa, u intervalu od sat vremena.

Šematski prikaz novih linija javnog gradskog prevoza: (Povećati “klikom” na fotografiju)

Cena povratne karte iznosiće 150,00 dinara, što je jedan od benefita gradskog prevoza.

“U skladu sa novim linijama gradskog prevoza, glavno čvorište za presedanje putnika je gradska magistrala. Naseljena prigradska mesta imaće više polazaka, na svakih sat vremena, a samim tim očekujemo da putnici u većoj meri koriste javni gradski prevoz”, istakao je Goran Agramović, direktor “Net Bus”-a.

Neophodnost značajnih promena u sistemu gradskog autobuskog prevoza Zrenjanina prisutna je u dužem vremenskom periodu, ali Grad Zrenjanin nije želeo da ga menja samo “kozmetički”, već sa namerom da on doživi kvalitativnu transformaciju i počne da funcioniše na znatno drugačijim osnovama, u interesu brojnih korisnika usluga te vrste prevoza.

Govoreći o preduzetim koracima, gradonačelnik je podsetio da je Grad Zrenjanin angažovao stručnjake za izradu Studije javnog saobraćaja, i zatražio adekvatna i primenjiva rešenja za novu organizaciju javnog gradskog prevoza, čija „matrica“ decenijama nije menjana.

“Nakon urađene studije u saradnji sa Departmanom za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, prepoznali smo potrebu za uvođenjem novih linija gradskog saobraćaja, i u saradnji sa autoprevoznikom, definisana je ruta novih linija javnog gradskog prevoza. Siguran sam da će putnici biti zadovoljni, kako oni koji žive u samom gradu, tako i meštani naseljenih prigradskih mesta, gde će autobusi polaziti na svakih sat vremena.”

Neskrivenih razloga za zadovoljstvo imali su danas i predstavnici mesnih zajednica Ečka i Stajićevo, naselja koja od sutra postaju sastavni deo gradskog autobuskog saobraćaja.

“Ocenjujem da je ovo istorijski dan za meštane Ečke i Stajićeva jer smo, uvođenjem novih linija, na ovaj način direktno povezani sa samim centrom Zrenjanina. Do sada su saobraćajne veze sa gradom bile minimalne, a uvođenjem novih linija gradonačelnik je ispunio dato obećanje”, naglasio je Nemanja Milinković, član Saveta MZ Stajićevo, nakon što je kupio prvu autobusku kartu za novu liniju.

Šematski prikaz novih linija javnog gradskog prevoza:
(Povećati “klikom” na fotografiju)
 

Izvor:zrenjanin.rs