Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je u Baroknoj sali Gradske kuće uručio 135 ugovora korisnicima koji su dobili sredstva na Konkursu za unapređenje energetske efikasnosti kroz energetsku sanaciju domaćinstava.

Gradonačelnik je istakao da je ovo treća godina kako Grad Zrenjanin, zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike sprovodi konkurse za unapređenje mera energetske efikasnosti i da su za ukupno tri godine grad Zrenjanin i Republika izdvojili 80 miliona dinara.

„Učešće građana Zrenjanina, tačnije učešće 715 domaćinstava je oko 110 miliona dinara. Ukupna suma novca koja je utrošena za mere energetske efikasnosti u gradu Zrenjaninu iznosi blizu 190 miliona. Najveći deo i najveća zainteresovanost naših sugrađanina bilo je za mere zamene stolarije i zamene kotlova, ono što želim da kažem jeste da se zahvalim našim sugrađanima što su svojim konkurisanjem pokazali visok nivo svesti da žele da unapređuju mere energetske efikasnosti, a mi ćemo se naravno truditi da kroz gradski budžet probamo da uvećamo taj iznos i da utičemo na to da imamo bolje energetsku efikasnost kako u zgradama kolektivnog stanovanja, tako i u pojedinačnim domaćinstvima“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura i istakao da su kroz ove konkurse uslove stekli stanari zgrade kolektivnog stanovanja na kojoj se ugrađuje spoljna izolacija.

„Reč je o zgradi u ulici Milana Stanivukovića 17 i to je prva zgrada na kojoj se zahvaljujući ovim konkursima radi izolacija, a ujedno i dobar primer kako su se stanari dogovorili da apliciraju i zajedničkim sredstvima postignu da njihova zgrada bude energetski efikasnija, a samim tim i da njihovi stanovi imaju veću cenu na tržištu“, dodao je gradonačelnik.

 

 

Radovi na energetskoj sanaciji zgrade- prva stambena zajednica koja je iskoristila mogućnost poziva za dodelu bespovratnih sredstava