Izvor: FB/ Stefan Janjatov

Sport- Na godišnjoj skupštini Savate Saveza Srbije specijalno priznanje pripalo je borcu zrenjaninskog Banata Stefanu Janjatovu. Mladi takmičar proglašen je za najboljeg seniora za 2016. godinu.

Prošle godine u Varaždinu osvojio je titulu svetskog prvaka u kategoriji do 75 kilograma, a pored uspeha u  Hrvatskoj, bio je najbolji na prvenstvima Vojvodine, Srbije i Balkana. Potencijal je iskazao  nekoliko godina ranije  kad je kao junior osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015. u konkurenciji  seniora bio je treći na šampionatu Starog kontinenta u Budimpešti.

 

Priznanju, od matičnog saveza predhodila je nagrada Sportskog saveza  koju je Janjatov dobio  od Zrenjanina kao najuspešniji senior, a svojevremeno i kao junior.

-Priznanja znače i prijaju – kaše skromni borac, -U savateu imam mnoštvo sjajnih kolega, reprezentativaca, a Zrenjanin je poznat kao grad sportova i vrhunskih takmičara. Još jače i više će da radim, sjajni su mi treneri Slobodan i  Ivana Popov i imam od koga da učim, od šampiona.

Kaše da ne voli dugoročne planove i uvek se vezuje za prvo naredno takmičenje.

-U martu je seniorsko  prvesntvo srbije i mislima sam u ovom takmičenju. Cilj je da osvojim titulu i to treba da bude odskočna daska  za preostala takmičenja. U maju je Šampionat Balkana na kojem, takođe, branim titulu i hoću da se potvrdim krajem juna na Svetskom kupu. Na jesen  je Šampionat Evrope  i idem postupno. Uvek sam maskimalno posvećen i spreman da dostojno predstavljam Srbiju, Zrenjanin i matični klub- istakao je svetski šampion Stefan Janjatov.