Sport -FK Radnički je na svom stadionu u okviru 21. kola „Srpske lige Vojvodina “ pobedio drugoplasirani tim  Omladinca iz Novih Banovaca rezultatom 2:1 i  znatno uvećao šanse za opstanak u ligi.

Već u četvrtom minutu zapretili su gosti preko Nikolića, koji sa peterca promašuje gol. Iz solo akcije u 14. minutu Živanov šutira sa 10 metara, ali golman gostiju Jagodić odlično reaguje i spašava mrežu svog tima. U 28. minutu Jovanović  sa leve strane dodaje  Petronijeviću, a ovaj postiže gol sa dva metra i dovodi Omladinac u vođstvo od 1:0. Kovačević u 36 minutu prodire po levoj strani i dodaje loptu Živanovu, koji sa 10 metara šutira preko gola i rezultat ostaje nepromenjen do kraja prvog poluvremena.

Na samom početku drugog poluvremena igrači Radničkog vrše pritisak na odbranu gostiju i već u 47. minutu Čigoja proigrava Kovačevića koji šutira sa 10 metara ali golman brani, isti igrači opet prave dupli pas i golman Jagodić ponovo neda radničkom da dođe do izjednačenja. Sarajlin ulazi umesto Živanova i nedugo zatim odlično asistira Čigoji, koji postiže gol glavom sa dva metra za izjednačenje u 63. minutu. Osam minuta kasnije, u 71. minutu, Sarajlin upućuje šut, ali iskusni Ćulibrk joj menja putanju i dovodi svoj tim do preokreta i vođstva od 2:1. Odlični Ćulibrk u 78. minutu izvodi slobodan udarac i kao iz topa pogađa prečku. U nastavku meča Savanović dobija u 84. minutu crveni karton i Radnički ostaje sa igračem manje na terenu, sreća to gosti ne koriste i rezultat ostaje nepromenjen do zadnjeg zvižduka sudije Kedže Stefana.

 

FK Radnički : Stefanović, Kovačević, Ćulibrk, Tatić, Živanov, Čigoja, Samardžić, Bogić, Kočiš, Savanović, Stepančev. U igru su još ulazili: Šarenac, Sarajlin i Krstinić. Trener : Jović Dragan.

FK Omladinac: Jagodić, Radojčić, Nikolić, Maksimović, Mirosavljević, Spasić, Živković, Jovanović, Haska, Petronijević, Ležaić. Trener: Stevanović Dragan.

U sledećem kolu Radnički gostije ekipi TSC iz Bačke Topole.

 

Rezultati 21. kola:

C. Zvezda (NS)  – Radnički (SM) 5:0

Radnički (NP) – Železničar 2:2

Borac (S) – Bačka 1901 0:0

Dunav – Bratstvo 1946 2:1

Vršac – Radnički (Š) 1:0

Cement – Sloga 0:0

Tabela: