Zrenjanin- Angažovanjem radnika JKP “Čistoća i zelenilo”, na “Motelu” uređenje izletišta je završeno, dok je na Tisi u završnoj fazi. Na “Motelu” je pokošena trava, očišćeno svo smeće, potkresane grane drveća, uređen prostor za roštiljanje i sedenje, a radnici preduzeća “Ciklonizacija” iz Novog Sada obavili su tretman protiv krpelja. U funkciji su i dečija igrališta i sportski tereni.

 

Na izletištu pored Tise uklanjaju se grane vrba koje ometaju prilaz obali, kosi se trava, a takođe je obavljen odgovarajući tretman protiv krpelja.

Treće veliko izletište na kom se okuplja najviše naših sugrađana, Carska bara, otvorena je za posetioce od 1. aprila, kada je počela nova sezona, tako da posebne pripreme za prvomajske praznike ovde nisu ni potrebne. Iz tog zaštićenog rezervata prirode saopštavaju da će posetiocima biti na raspolaganju dva prepoznatljiva plovila koja će, na svakih sat vremena, saobraćati po starom Begeju od 9-20 časova, kao i pešačka staza zdravlja. Paljenje roštilja ovde je dozvoljeno samo na određenim potezima.

 

 

 

Izvor :zrenjanin.rs