Sport – Karatisti Zadrugara iz Lazareva još jednom su potvrdili klasu, kvalitet i činjenicu da se stručan rad isplati. Na državnom prvenstvu koje je održano u Čačku Sanja Cvrkota je osvojila titulu najbolje karatiskinje u Srbiji, isto to je uradio i Dejan Cvrkota u muškoj konkurenciji, dok je Marina Radičević treća u državi.

Ovi sjajni karatisti su to uradili predvođeni trofejnim trenerom Milošem Erićem. – Dejan i ja smo ovim najverovatnije obezbedili učesće na Evropskom šampionatu koji se početkom maja održava u Turskoj. Prezadovoljni smo i ovo je prvi put da smo oboje prvaci države, zajedno. I Marina je bila na nivou zadatka, osvojila je bronzu, sto je jako veliki uspeh, u polufinalu je izgubila od Ivane Čomagić koja je starija, iskusnija i bolja od nje trenutno. Imali smo još jednu predstavnicu u -68, to je Radmila Vukelja. Ona je nažalost ostala bez medalje. Tako da smo prezadovoljni učinjenim – naglasila je Sanja Cvrkota, prvak Srbije u kategoriji do 68kg.

Istovremeno mladi karatisti KK Zadrugar učestvovali su na 46. Zlatnom pojasu Čačka za poletarce, pionire i nade i osvojili 5 medalja. Zlatne medalje pripale su Anđeli Kostić i Maji Arsić, srebrnu je uzela Milica Tomić, dok su bronzane Milica Mesaroš i Dunja Rajić.

 

Izvor: Nenad Jonjev