Zrenjanin- Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin  u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“ iz Beoograda, organizuje u školskoj 2016/2017 godini „Eko kviz“ na temu „Prljavo nije čisto“, za učenike od petog do osmog razreda. Kviz je edukativnog karaktera i vrlo je značajan za naše najmlađe sugrađane.

U drugom krugu takmičenja u Eko kvizu, u finale su se plasirale OŠ “ Branko Ćopić“ iz Lukićeva i OŠ “ 2.oktobar“ iz Zrenjanina!

Ispred svake škole nastupa ekipa od 4 člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Najbolje učenike pčekuje „Eko kviza“ JKP „Čistoća i zelenilo“ obezbedilo je vredne nagrade.

 

-Mi kao preduzeće mnogo toga smo do sada uradili  i dalje  radimo na tome da naša životna sredina bude što čistija, ali ne možemo sami, moramo zajedno sa sugrađanima, da se borimo za zdraviju životnu sredinu. Svi moramo biti svesni koliko je važno da negujemo prirodu i čuvamo je, jer će na taj način u čistom i zdravom gradu biti zdraviji život svih njegovih građana i zbog toga je jako bitno da se naši najmlađi sugrađani informišu o pravilnom odlaganju otpada, reciklaži, ekologiji i svemu onom što je bitno da bi očuvali životnu sredinu- rekla je Danijela Tančić, pr JKP “Čistoće i zelenilo“.